Μαστός – Δ’ Κλινική

ΜΑΖΙ δημιουργούμε σχέσεις ζωής.

Η Κλινική

Η Κλινική μας αποτελείται από ομάδα ιατρών με μακροχρόνια εμπειρία και εμπεριστατωμένη γνώση στη φροντίδα της υγείας του μαστού. 

Σας υποδεχόμαστε στο σύγχρονο και φιλικό περιβάλλον του ΜΗΤΕΡΑ και από την πρώτη γνωριμία ξεκινάει για εμάς μία σχέση ζωής. Πρωταρχικός στόχος της κλινικής είναι η φροντίδα κάθε γυναίκας ξεχωριστά, ως μία μοναδική περίπτωση, ώστε να αισθανθεί απόλυτη εμπιστοσύνη και ασφάλεια. Για αυτό μελετάμε, καθοδηγούμε και συντονίζουμε με στόχο να παρέχουμε ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη προσέγγιση.

Kάθε στάδιο (πρόληψη, εξέταση, αξιολόγηση, θεραπεία και παρακολούθηση) γίνεται από εξειδικευμένους ιατρούς οι οποίοι, λειτουργώντας στο άρτια εξοπλισμένο και σύγχρονο περιβάλλον του ΜΗΤΕΡΑ, εξασφαλίζουν το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Πρόληψη – Διερεύνηση- Διάγνωση

Ο συνεπής και προσαρμοσμένος στην κάθε γυναίκα προληπτικός έλεγχος αποτελεί τη βάση της φιλοσοφίας και προσέγγισης της ομάδας μας για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. 

Η πρακτική αυτή συνίσταται στην αξιολόγηση του ιστορικού, την κλινική εξέταση, την άμεση συνεργασία με το Τμήμα Απεικονίσεων και τη λήψη βιοπτικού υλικού όπου είναι αναγκαίο.

Το γεγονός ότι η έγκαιρη διάγνωση είναι η βάση για την πιο αποτελεσματική θεραπεία, καθιστά την πρόληψη ζωτικής σημασίας.

Θεραπεία

Η κλινική μας αποτελεί ένα πρότυπο κέντρο διαχείρισης και αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού, ο οποίος είναι η συχνότερη μορφή κακοήθειας στις γυναίκες. Στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες εκτιμάται ότι 1 στις 8 γυναίκες θα παρουσιάσει καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.

Με εμπειρία και γνώση όλων των σύγχρονων χειρουργικών μεθόδων, σε συνδυασμό με τεχνικές επανορθωτικής χειρουργικής, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ιδανική αντιμετώπιση σε κάθε ασθενή.

Μέθοδοι ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής στο μαστό και τη μασχάλη, επεμβάσεις διατήρησης μαστού-ογκοπλαστικής χειρουργικής, επεμβάσεις αποκατάστασης σε συνεργασία με εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, εφαρμόζονται πάντα σύμφωνα με τις τρέχουσες κατευθυντήριες οδηγίες

Αναπόσπαστο μέρος της ολοκληρωμένης διαχείρισης και αντιμετώπισης των περιστατικών αποτελεί η στενή συνεργασία της κλινικής μας με: Ογκολογική Κλινική, Τμήμα Απεικονίσεων, Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο, Κλινικό Γενετιστή και Παθολογοανατομικό Εργαστήριο, στo πλαίσιo λειτουργίας Διεπιστημονικής Ομάδας. Επιπλέον, Εξειδικευμένοι Φυσικοθεραπευτές, Σύμβουλοι Ψυχολογικής στήριξης και Διατροφής πλαισιώνουν την κλινική.

Η στενή συνεργασία μεταξύ των ειδικών είναι ένας καινοτόμος τρόπος για την ανάπτυξη ενός ισχυρού και  αποτελεσματικού σχεδίου θεραπείας. Σε συνδυασμό με την -παρεχόμενη από το ΜΗΤΕΡΑπροηγμένη τεχνολογία, προσφέρουμε άριστο επίπεδο φροντίδας.