Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Τελευταία ενημέρωση Μάιος 2018

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ λαμβάνει σοβαρά υπόψη την προστασία της ιδιωτικότητας των ασθενών, των πελατών και των επισκεπτών του. Για το λόγο αυτό ακολουθούμε με αυστηρότητα την ακόλουθη Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία διασφαλίζει το υψηλό επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών και τηρεί απαρέγκλιτα το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν συλλέγονται και διατηρούνται για τον απαραιτήτως αναγκαίο χρόνο, για καθορισμένους, ρητούς και νόμιμους σκοπούς, τυγχάνουν σύννομης και θεμιτής επεξεργασίας με διαφανή τρόπο σύμφωνα πάντα με το ισχύον νομικό πλαίσιο και κατά τρόπο που εγγυάται την ακεραιότητα και την εμπιστευτικότητα αυτών. Τα δεδομένα αυτά είναι κάθε φορά κατάλληλα, συναφή, πρόσφορα και όχι περισσότερα από όσα απαιτούνται εν όψει των ανωτέρω σκοπών, είναι δε ακριβή και, εφόσον χρειάζεται, υποβάλλονται σε ενημέρωση.

  • Στοιχεία Εταιρείας Ομίλου ΥΓΕΙΑ

Τα στοιχεία της Εταιρείας, στην οποία έχετε απευθυνθεί για την παροχή υπηρεσιών υγείας, έχουν ως ακολούθως :

Εμπορική Επωνυμία: ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΑΘΗΝΩΝ “ΥΓΕΙΑ” ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Διακριτικός Τίτλος: ΥΓΕΙΑ Α.Ε.
Έδρα : ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 4 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΑΦΜ
: 094027767
ΔΟΥ: Φ.Α.Ε. ΑΘΗΝΩΝ

και τα στοιχεία του Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων για τις εταιρείες του Ομίλου ΥΓΕΙΑ είναι :
Δημήτρης Κολιός
Φλέμινγκ 14, 15123
Μαρούσι
210 686 7679

  • Αντικείμενο

Με την παρούσα Πολιτική καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις που τηρούνται από τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ για την προστασία εν γένει της ιδιωτικότητας των ασθενών, συνοδών, οικείων και κάθε είδους συμπαραστατών αυτών, τα προσωπικά δεδομένα των οποίων τυγχάνουν επεξεργασίας με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υγείας και των χρηστών του www.hygeia.gr  Ο σκοπός της παρούσας Πολιτικής είναι να σας ενημερώσουμε για το πώς συλλέγουμε, διατηρούμε και επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες που σας αφορούν, όπως τα προσωπικά σας στοιχεία που μας παρέχετε εσείς ή ο ασφαλιστικός σας φορέας, επιλέγοντας να λάβετε υπηρεσίες υγείας από τον Όμιλό μας, είτε δεδομένα υγείας που προκύπτουν από την παροχή των υπηρεσιών μας και από τον ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο σας.

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί και να αναπροσαρμόζει την παρούσα Πολιτική, όποτε κρίνει αυτό αναγκαίο, ενώ οι εκάστοτε αλλαγές τίθενται σε ισχύ από την ανάρτηση αυτών στον Ιστότοπο www.hygeia.gr

  • Ορισμοί

«δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα» είναι κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο,

«γενετικά δεδομένα» είναι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν γενετικά χαρακτηριστικά φυσικού προσώπου που κληρονομήθηκαν ή αποκτήθηκαν, όπως προκύπτουν, ιδίως, από ανάλυση βιολογικού δείγματος του εν λόγω φυσικού προσώπου και τα οποία παρέχουν μοναδικές πληροφορίες σχετικά με τη φυσιολογία ή την υγεία του εν λόγω φυσικού προσώπου, 

«βιομετρικά δεδομένα» είναι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, τα οποία προκύπτουν από ειδική τεχνική επεξεργασία συνδεόμενη με φυσικά, βιολογικά ή συμπεριφορικά χαρακτηριστικά φυσικού προσώπου και τα οποία επιτρέπουν ή επιβεβαιώνουν την αδιαμφισβήτητη ταυτοποίηση του εν λόγω φυσικού προσώπου,

«δεδομένα που αφορούν την υγεία» είναι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, τα οποία σχετίζονται με τη σωματική ή ψυχική υγεία ενός φυσικού προσώπου, περιλαμβανομένης της παροχής υπηρεσιών υγειονομικής φροντίδας και τα οποία αποκαλύπτουν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του,

«ειδικής κατηγορίας δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα» είναι μεταξύ άλλων τα γενετικά, βιομετρικά και τα δεδομένα που αφορούν την υγεία,   

«επεξεργασία προσωπικών δεδομένων» σημαίνει κάθε πράξη ή σειρά πράξεων σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, διάρθρωση, αποθήκευση, προσαρμογή ή μεταβολή, ανάκτηση πληροφοριών, χρήση, κοινολόγηση με διαβίβαση, διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, συσχέτιση, συνδυασμός, περιορισμός, διαγραφή ή καταστροφή,

«υπεύθυνος επεξεργασίας» είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που, μόνα ή από κοινού με άλλα, καθορίζουν τους σκοπούς και τον τρόπο επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα,

«εκτελών την επεξεργασία» είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό του υπευθύνου επεξεργασίας,

  • Νομικό πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων

Ως «νομικό πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων» στο πλαίσιο της παρούσας Πολιτικής νοείται ο υπ’ αρ. 2016/679 Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών και κάθε νόμος ή κανονισμός που έχει εκδοθεί σε συνέχεια ή για την εφαρμογή του ανωτέρω Γενικού Κανονισμού, καθώς και κάθε εθνικός νόμος που ισχύει και εφαρμόζεται και αφορά την επεξεργασία και την προστασία των προσωπικών δεδομένων γενικότερα και ειδικότερα στον χώρο της παροχής υπηρεσιών υγείας.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι εφαρμόζονται, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθοι νόμοι ως ισχύουν τροποποιηθέντες :

  • Ν.3418/2005 Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας,
  • Ν.2071/1992 Εκσυγχρονισμός και Οργάνωση Συστήματος Υγείας,
  • Ν.2619/1998 Σύμβαση Οβιέδο
  • Σχετικές Κανονιστικές Πράξεις των αρμόδιων Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών
  • Σκοπός Επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων

Σύμφωνα με το ανωτέρω νομικό πλαίσιο, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ συλλέγει και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα ασθενών, συνοδών των ασθενών ή χρηστών των ιστοσελίδων των εταιρειών του για τους κατωτέρω σκοπούς και μόνο στο απολύτως αναγκαίο μέτρο για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των σκοπών αυτών. Τα δεδομένα αυτά είναι κάθε φορά συναφή, πρόσφορα και όχι περισσότερα από όσα απαιτούνται εν όψει των κατωτέρω σκοπών, είναι δε ακριβή και, εφόσον χρειάζεται, υποβάλλονται σε ενημέρωση-επικαιροποίηση. Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ δύναται να επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, εφόσον η επεξεργασία είναι απαραίτητη για μία τουλάχιστον από τις ακόλουθες νομικές βάσεις, ήτοι :

  • για την εκτέλεση της μεταξύ ημών σύμβασης ή για να ληφθούν μέτρα σε συνέχεια αιτήσεώς σας πριν από τη σύναψη σύμβασης, ή
  • προκειμένου να συμμορφωθεί σε έννομη υποχρέωσή του, ή
  • για τους σκοπούς των εννόμων συμφερόντων του, ή
  • όταν έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας, ή
  • για τη διαφύλαξη των ζωτικών σας συμφερόντων, ή
  • για την εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον, ή
  • για την εκτέλεση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που προκύπτουν από το δίκαιο κοινωνικής ασφάλισης, ή
  • για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων ή όταν τα δικαστήρια ενεργούν υπό τη δικαιοδοτική τους ιδιότητα, ή
  • για σκοπούς προληπτικής ή επαγγελματικής ιατρικής, ιατρικής διάγνωσης, παροχής υγειονομικής περίθαλψης ή θεραπείας ή διαχείρισης υγειονομικών συστημάτων

α. Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ διατηρεί και επεξεργάζεται τα απλά προσωπικά δεδομένα  που του παρέχετε εσείς ή έτερο πρόσωπο για λογαριασμό σας, με σκοπό την εκτέλεση της σύμβασης παροχής υπηρεσιών υγείας την οποία έχετε υπογράψει ή έχει υπογράψει έτερο φυσικό ή νομικό πρόσωπο για λογαριασμό σας ή/και για τη διαφύλαξη ζωτικού συμφέροντός σας ή/και για την εκπλήρωση έννομης υποχρέωσης ή συμφέροντος του ΥΓΕΙΑ ή/και βάση της συγκαταθέσεώς σας και δύναται να τα διαβιβάσει εντός ή εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ιδιωτικούς ή/και δημόσιους ασφαλιστικούς φορείς, συνεργάτες/εκτελούντες την επεξεργασία, ή/και αρμόδιες δικαστικές, αστυνομικές ή φορολογικές Αρχές σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο. 

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ διατηρεί και επεξεργάζεται ειδικής κατηγορίας δεδομένα, ήτοι ιατρικό ιστορικό, ιατρικές εξετάσεις, ιατρικές πράξεις  που προσκομίζετε εσείς ο ίδιος ή έτερο φυσικό ή νομικό πρόσωπο για λογαριασμό σας και τα ιατρικά δεδομένα που προκύπτουν από την παροχή των ιατρικών υπηρεσιών – υπηρεσιών υγείας του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, με σκοπό την παροχή ιατρικών υπηρεσιών – υπηρεσιών υγείας με βάση την παροχή υπηρεσιών προληπτικής ή επαγγελματικής ιατρικής, ιατρική διάγνωση, τη διαφύλαξη των ζωτικών σας συμφερόντων, ή/και τη ρητή συγκατάθεσή σας. Τα ανωτέρω δεδομένα για τους ανωτέρω σκοπούς ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ δύναται να τα διαβιβάσει εντός ή εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ιδιωτικούς ή δημόσιους ασφαλιστικούς φορείς σύμφωνα με τη δική σας έννομη σχέση με αυτούς, σε δίκτυο Ιατρών που παρέχουν ανεξάρτητες υπηρεσίες στον Όμιλό μας, σε συνεργάτες που ενεργούν για λογαριασμό της εταιρείας, σύμφωνα με τις μεταξύ ημών συμβάσεις, για το σκοπό της παροχής των υπηρεσιών υγείας.

β. Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, δύναται να επεξεργάζεται και να διαβιβάζει απλά ή ειδικής κατηγορίας προσωπικά δεδομένα του Ασθενούς σε δικηγορικά για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων ή όταν τα δικαστήρια ενεργούν υπό τη δικαιοδοτική τους ιδιότητα σε αρμόδιες Αρχές, καθώς και για λόγους έννομης υποχρέωσης ή δημοσίου συμφέροντος, όπως νόμος ορίζει. Επίσης, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ δύναται να επεξεργάζεται και να διαβιβάζει τα απλά δεδομένα του Ασθενούς ή/και του υπόχρεου/συνοδού του για τη συμμόρφωσή του με έννομη υποχρέωση, καθώς και κατά περίπτωση καθήκον προς το δημόσιο συμφέρον στις αρμόδιες αστυνομικές, δικαστικές, διοικητικές, φορολογικές Αρχές εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατόπιν έγκυρου αιτήματος αυτών. Επίσης, έχει έννομη υποχρέωση να πραγματοποιεί κάθε απαραίτητο εσωτερικό έλεγχο σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, σύμφωνα με τις εσωτερικές του διαδικασίες, όταν κατά νόμο προβλέπεται ή ορίζεται. 

γ. Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο νομικό πλαίσιο, δύναται να διαβιβάζει για την είσπραξη και εξόφληση των οφειλών που έχουν προκύψει από την παροχή των ιατρικών υπηρεσιών – υπηρεσιών υγείας  απλά και ειδικής κατηγορίας προσωπικά δεδομένα σας σε δικηγορικά γραφεία για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.

δ. Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ κατόπιν σχετικής θετικής συγκαταθέσεώς σας, δύναται να επεξεργάζεται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν με σκοπό την ανάπτυξη, βελτίωση και προώθηση των υπηρεσιών του, καθώς και την παροχή προνομίων.

  • Χρόνος διατήρησης των δεδομένων

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ υποχρεούται να τηρεί έγγραφα ή ηλεκτρονικά αρχεία για το χρονικό διάστημα που προβλέπει η εθνική νομοθεσία. Συγκεκριμένα, όπως ορίζει ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν.3418/2005, ΦΕΚ Α 287/28.11.2005), «Άρθρο 14§4 : Η υποχρέωση διατήρησης των ιατρικών αρχείων ισχύει: α) στα ιδιωτικά ιατρεία και τις λοιπές μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του ιδιωτικού τομέα, για μία δεκαετία από την τελευταία επίσκεψη του ασθενή και β) σε κάθε άλλη περίπτωση, για μία εικοσαετία από την τελευταία επίσκεψη του ασθενή.»

Τα στοιχεία που διατηρούνται για την εμπορική προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών ή/και την παροχή προνομίων θα διαγράφονται έξι μήνες μετά από την ολοκλήρωση της ενέργειας. 

Τα βιογραφικά σημειώματα που συγκεντρώνονται από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Ανθρώπινου Δυναμικού, διατηρούνται για ένα έτος και στη συνέχεια καταστρέφονται σύμφωνα με την πολιτική καταστροφής που διαθέτει ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ για τις εταιρείες του.

Τα φορολογικά στοιχεία διατηρούνται σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία.

  • Τα δικαιώματά σας αναφορικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων

Η νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών  δεδομένων σας παρέχει τα ακόλουθα δικαιώματα, τα οποία μπορείτε κατ’ αρχήν να ασκήσετε δωρεάν και με βάση όσα προβλέπονται στο νομικό πλαίσιο :

  • Δικαίωμα πρόσβασης, ήτοι να ενημερώνεστε για το  ποια δεδομένα σας έχει συλλέξει υφίστανται επεξεργασία από την Εταιρεία, την προέλευσή τους, τους σκοπούς και τη νομική βάση επεξεργασίας αυτών, τους τυχόν αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών των προσωπικών δεδομένων, ιδίως σε τρίτες χώρες καθώς και το χρόνο τήρησης τους
  • Δικαίωμα διόρθωσης τυχόν ανακριβών προσωπικών δεδομένων σας, ώστε να καταστούν ακριβή, υποβάλλοντας στην εταιρία σχετική δήλωση με τα ακριβή προσωπικά δεδομένα σας
  • Δικαίωμα συμπλήρωσης τυχόν ελλιπών προσωπικών δεδομένων σας, ώστε να καταστούν πλήρη, υποβάλλοντας στην εταιρία σχετική δήλωση με τα πλήρη προσωπικά δεδομένα σας
  • Δικαίωμα διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων στις εξής περιπτώσεις :, i. όταν τα προσωπικά σας δεδομένα δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν ή υποβλήθηκαν κατ’ άλλο τρόπο σε επεξεργασία, ii. όταν ανακαλείτε τη συγκατάθεση σας επί της οποίας βασίσθηκε η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας και δεν υπάρχει άλλη νομική βάση για την επεξεργασία. iii. όταν τα προσωπικά δεδομένα σας υποβλήθηκαν σε επεξεργασία χωρίς την ύπαρξη της απαραίτητης νομικής βάσης, iv. προβλέπεται από το νόμο η υποχρέωση διαγραφής των προσωπικών δεδομένων σας, v. όταν έχουν συλλεγεί με τη προσφορά υπηρεσιών της κοινωνίας των πληροφοριών προσωπικά δεδομένα παιδιού, κατόπιν συγκατάθεσης του ή η συγκατάθεση παρέχεται ή εγκρίνεται από το πρόσωπο που έχει τη γονική μέριμνα του παιδιού
  • Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σας, στις εξής περιπτώσεις : i. αμφισβητείτε την ακρίβεια των προσωπικών δεδομένων σας και μέχρι να επαληθεύσει η Εταιρεία την ακρίβεια τους, ii. όταν αντί της διαγραφής, ζητάτε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σας, iii. Όταν η Εταιρεία δεν χρειάζεται πλέον τα προσωπικά δεδομένα σας για τους σκοπούς επεξεργασίας, αλλά τα προσωπικά δεδομένα αυτά απαιτούνται από εσάς για τη θεμελίωση, την άσκηση ή την υποστήριξη νομικών αξιώσεων
  • Δικαίωμα εναντίωσης – αντίταξης στην επεξεργασία των δεδομένων σας, εκτός εάν υφίστανται επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι για την επεξεργασία, οι οποίοι υπερισχύουν των συμφερόντων, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας ή για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων της Εταιρείας,
  • Δικαίωμα φορητότητας, ήτοι να λάβετε και να διαβιβάσετε σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας τα προσωπικά δεδομένα σας, τα οποία έχετε παράσχει στις εταιρείες του Ομίλου ΥΓΕΙΑ σε κατάλληλο μορφότυπο, εφόσον η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας έχει λάβει χώρα κατόπιν συγκατάθεσής σας ή υπήρξε απαραίτητη για την εκτέλεση της μεταξύ ημών σύμβασης
  • Δικαίωμα να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεση (χωρίς αναδρομική ισχύ) που έχετε παράσχει για ζήτημα σχετιζόμενο με την προστασία απλών προσωπικών δεδομένων και δεδομένων υγείας.

Τα εν λόγω δικαιώματα μπορεί να περιοριστούν λόγω υποχρέωσης εφαρμογής άλλου νόμου, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση που αιτηθείτε τη διαγραφή δεδομένων, ενώ υποχρεούμαστε να τα διατηρήσουμε βάσει νόμου.

Για όλα τα ανωτέρω και για την επίλυση οιασδήποτε απορίας αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Όμιλό μας ως ακολούθως :

  • μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας στο gdpr@hygeia.gr
  • με επιστολή προς: Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων, Φλέμινγκ 14, 15123 Μαρούσι
  • Ο Όμιλός ΥΓΕΙΑ θα απαντήσει δωρεάν στην Αίτησή σας, χωρίς καθυστέρηση και σε κάθε περίπτωση εντός μηνός από την παραλαβή του αιτήματος, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, οπότε η ανωτέρω προθεσμία μπορεί να παραταθεί κατά δυο ακόμη μήνες, εφόσον απαιτείται, λαμβανομένων υπόψη της πολυπλοκότητας του αιτήματος ή και του αριθμού των αιτημάτων. Η Εταιρεία θα σας ενημερώσει για τυχόν παράταση εντός μηνός από την παραλαβή του αιτήματος, καθώς και για τους λόγους της καθυστέρησης.
  • Εάν δεν καθίσταται δυνατή η ικανοποίηση του αιτήματος σας, η Εταιρεία θα σας ενημερώσει χωρίς καθυστέρηση και το αργότερο εντός μηνός από την παραλαβή του αιτήματος, για τους σχετικούς λόγους και για τη δυνατότητα να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, καθώς και για το δικαίωμα σας να προσφύγετε ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών.
  • Εάν το αίτημα σας κριθεί από την Εταιρεία ως προδήλως αβάσιμο ή υπερβολικό, δύναται να επιβάλει την καταβολή εύλογου και ανάλογου τέλους, λαμβάνοντας υπόψη τα διοικητικά έξοδα για την ικανοποίηση του ή να αρνηθεί να δώσει συνέχεια στο αίτημα σας.
  • Δικαίωμα καταγγελίας

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι προσβάλλονται τα δικαιώματά σας που αφορούν στην προστασία των προσωπικών σας δεδομένων διατηρείτε το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Λ. Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ.: +30 2106475600, email : contact@dpa.gr)

Επίσης έχετε δικαίωμα προσφυγής στις αρμόδιες δικαστικές αρχές για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας.

  • Μέτρα Ασφαλείας

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ έχει λάβει τα κατάλληλα τεχνικά κα οργανωτικά μέτρα προκειμένου να διασφαλίζεται η εφαρμογή της νομοθεσίας και το κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας των προσωπικών σας δεδομένων και έχει εκπαιδεύσει προσηκόντως το προσωπικό του και όλο το δίκτυο των συνεργαζόμενων με αυτό Ιατρών μέσω των Πολιτικών και των Διαδικασιών Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων και δεσμεύει όλους τους συνεργάτες του, οι οποίοι ενεργούν για λογαριασμό του ως Εκτελούντες την Επεξεργασία με συμβάσεις που διέπονται από τα εχέγγυα και τις διασφαλίσεις του ΓΚΠΔ.

  • Newsletter

Kατά την παραχώρηση της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, μας δίνετε και τη συγκατάθεσή σας για τη λήψη από εμάς ηλεκτρονικών μηνυμάτων με μόνο σκοπό τη διαφήμιση και την απευθείας προώθηση προϊόντων ή/και υπηρεσιών μας μέσω ενημερωτικού δελτίου (newsletter). Το email σας θα χρησιμοποιείται μόνο από τον Όμιλό μας και από τον συνεργάτη που ενεργεί για λογαριασμό του για την αποστολή των δελτίων. Σε κάθε τέτοιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα σας κοινοποιούμε ευδιάκριτα και σαφώς την ταυτότητά μας και θα σας δίνουμε τη δυνατότητα να αντιτάσσεστε και να ζητάτε, με εύκολο τρόπο και δωρεάν, τον τερματισμό της επικοινωνίας και τη διαγραφή των δεδομένων σας από την εν λόγω βάση.

Η ιστοσελίδα μας λειτουργεί με ηλεκτρονικά μπισκότα. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο σχετικά με την από μέρους μας χρήση ηλεκτρονικών μπισκότων.