Το ΜΗΤΕΡΑ

Στα 40 χρόνια λειτουργίας του, το ΜΗΤΕΡΑ προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες Υγείας στη Γυναίκα, το Παιδί, την Οικογένεια. Διαθέτει τρεις Κλινικές, τη Γενική Κλινική, τη Μαιευτική/Γυναικολογική Κλινική ΜΗΤΕΡΑ, καθώς και το πλέον ολοκληρωμένο ιδιωτικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο της χώρας, το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ.

Το ΜΗΤΕΡΑ δραστηριοποιείται στον τομέα της πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Στο ΜΗΤΕΡΑ,  λειτουργούν πλήρως οργανωμένα τμήματα, ειδικές μονάδες, εξωτερικά ιατρεία καθώς και διαγνωστικά εργαστήρια, που παρέχουν ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες, με περισσότερους από 1500 συνεργάτες ιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

Το ΜΗΤΕΡΑ διεκδικεί την πρωτοπορία στον τομέα της εργαστηριακής διαγνωστικής στη χώρα μας. Στο ευχάριστο, άνετο και φιλικό περιβάλλον των εργαστηρίων πραγματοποιείται πλήθος εξετάσεων, από τις πιο απλές έως τις πλέον πολύπλοκες.

Στις κλινικές του ΜΗΤΕΡΑ, η φροντίδα και η παροχή υψηλού επιπέδου νοσηλευτικών υπηρεσιών αποτελούν τον πρωτεύοντα στόχο. Έχοντας στη διάθεσή του χειρουργεία με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό, έξι αίθουσες τοκετών, Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, παίδων και ενηλίκων, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και Θετικής Πιέσεως Ενηλίκων, το επιστημονικό επιτελείο του ΜΗΤΕΡΑ παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να εξυπηρετήσει οποιαδήποτε ανάγκη παρουσιαστεί σε 24ωρη βάση.

Οι άνθρωποί μας, οι συνεργάτες και το προσωπικό μας είναι η δύναμή μας. Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση με τη διεξαγωγή από το ΜΗΤΕΡΑ επιστημονικών ημερίδων, σεμιναρίων και συνεδρίων, συμβάλλει στην αποκόμιση πολύτιμης γνώσης από τους ιατρούς και τους επιστημονικούς συνεργάτες. Παγκόσμιες ιατρικές βιβλιοθήκες και όλη η διεθνής βιβλιογραφία είναι στη διάθεση του επιστημονικού προσωπικού, ενώ επιστημονικά συμβούλια συγκροτούνται συχνά για να δώσουν λύση ακόμη και στα πιο εξειδικευμένα περιστατικά νοσηλείας.

Σε εφημερία 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, εφημερεύοντες ιατροί, διπλωματούχες νοσηλεύτριες, μαίες και νοσοκόμες εξειδικευμένες σε παιδιά, με την υποστήριξη ενός πλήθους στελεχιακού δυναμικού διοικητικών και τεχνικών υπηρεσιών, αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε επείγον ιατρικό περιστατικό.

Στο ΜΗΤΕΡΑ προσδοκούμε η παραμονή των νοσηλευομένων μας να είναι άνετη και ευχάριστη. Από το δεύτερο έως τον έβδομο όροφο του κτιριακού συγκροτήματος υπάρχουν τα δωμάτια νοσηλείας της Γενικής Κλινικής, Μαιευτικής / Γυναικολογικής Κλινικής και του ΠΑΙΔΩΝ ΜΗΤΕΡΑ, τα οποία διαθέτουν πληθώρα ανέσεων και παρέχουν άνετη διαμονή.

Το ΜΗΤΕΡΑ φημίζεται για την ποιότητα και την ποικιλία του διαιτολογίου, το οποίο καθορίζεται από επιστήμονες κλινικούς διαιτολόγους και παρασκευάζεται με επιλεγμένα υλικά στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, καλύπτοντας πλήρως τις ιδιαιτερότητες και τις προσωπικές ανάγκες του κάθε νοσηλευομένου.  Τον κατάλογο των υπηρεσιών φιλοξενίας προς τους ασθενείς, τους συνοδούς και τους επισκέπτες συμπληρώνουν η διαρκής λειτουργία καταστημάτων, τράπεζας, υπογείου χώρου στάθμευσης οχημάτων καθώς και χώρου φύλαξης παιδιών.

Οι εξελιγμένες υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών και Μηχανογράφησης του ΜΗΤΕΡΑ αποτελούν την ατμομηχανή της ομαλής λειτουργίας όλων των διοικητικών υπηρεσιών και των τμημάτων εξυπηρέτησης κοινού.

Το αναβαθμισμένο τηλεφωνικό κέντρο, 24ωρης λειτουργίας, διαχειρίζεται όλες τις κλήσεις, ενημερώνει τις αρμόδιες νοσηλευτικές και διοικητικές υπηρεσίες έτσι ώστε η παραλαβή των ασθενών να γίνεται γρήγορα και η ενημέρωση των συνοδών άμεσα.

Το ΜΗΤΕΡΑ διαθέτει:

 • Εξειδικευμένες υπηρεσίες Καρδιοχειρουργικής / Καρδιολογίας  για  Συγγενείς Καρδιοπάθειες Παίδων και Ενηλίκων
 • Μονάδα Τεχνητού Νεφρού
 • Ογκολογικό Κέντρο Παιδιών και Εφήβων
 • Κέντρο Μαστού για ολοκληρωμένη αντιμετώπιση παθήσεων μαστού
 • Μονάδα Ημερήσιας Θεραπείας
 • Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (3 επιπέδων)
 • ΜΕΘ Ενηλίκων
 • Σύγχρονα Απεικονιστικά Τμήματα και ανοικτό Μαγνητικό Τομογράφο υψηλού πεδίου 1.0
 • Τελευταίας γενιάς εξοπλισμένα χειρουργεία λαπαροσκοπικών επεμβάσεων.
 • VIP πτέρυγα ειδικά σχεδιασμένη και κατασκευασμένη για να καλύπτει στο ανώτατο επίπεδο τις ανάγκες παραμονής και νοσηλείας.
 • Τμήμα Μητρικού Θηλασμού