Πληροφορίες για νοσηλευόμενους

Για την εισαγωγή

Για την εισαγωγή του παιδιού σας, θα πρέπει να έχετε μαζί σας:

  • Πιτζάμες ή άλλα άνετα ρούχα για το παιδί, παντόφλες και το αγαπημένο του αντικείμενο
  • Βρεφικό γάλα, πάνες (η Κλινική παρέχει βρεφικό γάλα και πάνες με σχετική επιβάρυνση)
  • Προσωπικά αντικείμενα συνοδού
  • Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο (τουλάχιστον ενός εκ των δυο γονέων/ κηδεμόνων του παιδιού)
  • Θεωρημένο Βιβλιάριο Υγείας
  • Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο ή κάρτα ιδιωτικής ασφάλισης του παιδιού

Διαβάστε περισσότερα για τον Παιδιατρικό όροφο εδώ

Ασφαλιστική κάλυψη

Πριν την εισαγωγή σας ενημερωθείτε από τον ασφαλιστικό σας φορέα για τις καλύψεις του ασφαλιστήριου συμβολαίου του παιδιού σας. Έχετε μαζί σας τον αριθμό τους ασφαλιστικού συμβολαίου.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τους ασφαλιστικούς φορείς με τους οποίους είναι συμβεβλημένο το ΜΗΤΕΡΑ, μπορείτε να καλέσετε στο Λογιστήριο Ασθενών (Τ: 210 686 9117) από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 14:00.

Για την έξοδο

Διαδικασία Εξόδου & Τρόποι Πληρωμής

Μετά την υπογραφή του εξιτηρίου του παιδιού από το Θεράποντα Ιατρό, θα ενημερωθείτε τηλεφωνικώς από το Λογιστήριο Ασθενών για την τακτοποίηση του λογαριασμού σας. Την ημέρα της εξόδου, γίνεται εκκαθάριση του λογαριασμού νοσηλείας και εξόφληση πιθανού υπολοίπου.

Το Λογιστήριο Ασθενών λειτουργεί καθημερινά 08:00 -19:00 και Σάββατο – Κυριακή 08:00 – 16:00.

Γίνονται δεκτές όλες οι πιστωτικές κάρτες, μετρητά, επιταγές ημέρας ή και κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του ΜΗΤΕΡΑ. Για τη διευκόλυνσή σας, στο επίπεδο «1» υπάρχει υποκατάστημα Τράπεζας με ΑΤΜ συνδεδεμένο με το σύστημα ΔΙΑΣ.

Η έξοδος από το Νοσοκομείο γίνεται έως τις 14:00 της ημέρας εξιτηρίου.

Φεύγοντας από την Παιδιατρική Κλινική, σας υπενθυμίζουμε να πάρετε μαζί σας:

  • Το Βιβλιάριο Υγείας του παιδιού σας
  • Την απόδειξη του λογαριασμού
  • Το εξιτήριο
  • Προσωπικά αντικείμενα

Ημέρα εξόδου

Για την ημέρα εξόδου σας από το ΜΗΤΕΡΑ θα αποφασίσει ο θεράπων ιατρός σας, με γνώμονα την υγεία και την ασφάλειά σας. Εκείνη την ημέρα, το προσωπικό μας θα σας ενημερώσει αναλυτικά για τη διαδικασία του εξιτηρίου. Εμείς θα φροντίσουμε να ολοκληρωθούν εγκαίρως όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες, ώστε να μπορέσετε να αποχωρήσετε μέχρι τις 12:00π.μ. Σε κάθε περίπτωση, και προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, σας παρακαλούμε να αποχωρήσετε το αργότερο εντός μιας ώρας από την ολοκλήρωση της τακτοποίησης του λογαριασμού σας στο Λογιστήριο Ασθενών. Ο θεράπων ιατρός θα σας δώσει τις κατάλληλες οδηγίες για την περαιτέρω πορεία της υγείας σας ή/και φαρμακευτική αγωγή εφόσον απαιτείται.

Φάκελος Ασθενών – Ιατρικό Αρχείο

Το ΜΗΤΕΡΑ – κατόπιν αιτήματός σας στο Τμήμα Ιατρικού Αρχείου (επίπεδο «Α’»), σας παραδίδει αντίγραφο του ιατρικού φακέλου του παιδιού σας, μετά από 3 εργάσιμες ημέρες.

Παρακαλούμε, ενημερωθείτε ανάλογα από το Τμήμα Ιατρικού Αρχείου. Ιατρικό Αρχείο: 210 686 9189 (08:00 – 14:30, Δευτέρα έως Παρασκευή)