Η ανάγκη για όλους μας ήταν κοινή και το όραμά μας μεγάλο: ένα παιδιατρικό Νοσοκομείο που θα καλύπτει ακόμα και τα πιο δύσκολα περιστατικά και θα δίνει ελπίδα στις οικογένειες ότι το παιδί τους μπορεί να θεραπευτεί εντός των συνόρων της χώρας.  Το όραμα έγινε πραγματικότητα με την ίδρυση του ΠΑΙΔΩΝ ΜΗΤΕΡΑ, του Παιδιατρικού Νοσοκομείου του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, το οποίο από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του πέτυχε να στελεχωθεί από παιδιάτρους κύρους αλλά και ιατρούς όλων των ειδικοτήτων που αφορούν στη φροντίδα του παιδιού.  Οι καταξιωμένοι αυτοί επιστήμονες –τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό- με τις γνώσεις και την εμπειρία τους εισήγαγαν στο ΠΑΙΔΩΝ ΜΗΤΕΡΑ τις πιο εξελιγμένες κλινικές εφαρμογές και θεραπείες, καθιστώντας το έτσι το μεγαλύτερο ιδιωτικό παιδιατρικό φορέα της χώρας.

Στο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ κύριο μέλημά μας είναι η παροχή άριστων ιατρικών υπηρεσιών προς τους μικρούς μας φίλους. Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας 24 ώρες το 24ωρο/ 365 ημέρες το χρόνο.

Το Νοσοκομείο διαθέτει συνολικά 121 κλίνες εκ των οποίων οι 10 κλίνες είναι ΜΕΘ πολυδύναμη, παιδοκαρδιοχειρουργική και παιδιατρική. Όλοι οι χώροι του, είναι ειδικά διαμορφωμένοι, ώστε ο μικρός νοσηλευόμενος να νοιώθει οικειότητα και ασφάλεια, ενώ υπάρχουν ανέσεις για τη διαμονή της μητέρας δίπλα στο παιδί της.

Οι κατηγορίες δωματίων είναι: τρίκλινο, δίκλινο, μονόκλινο, Lux & σουίτα.  Παντού κυριαρχούν τα ζεστά παιδικά χρώματα, που δημιουργούν ένα φιλικό προς τα παιδιά, αλλά και τους γονείς, περιβάλλον. Βασική επιδίωξή μας είναι η διαμονή των παιδιών να είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη.

Δημιουργήσαμε ένα περιβάλλον που δε θυμίζει νοσοκομείο, προάγοντας έτσι την καλύτερη ψυχολογική διάθεση των μικρών ασθενών:

  • Λειτουργούμε δανειστική βιβλιοθήκη, με πλούσια συλλογή βιβλίων και εκπαιδευτικών παιχνιδιών, ενώ στον 5ο όροφο έχει διαμορφωθεί παιδικό σαλόνι με παιχνίδια.
  • Δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα απασχόλησης, στο οποίο έμπειρη Παιδαγωγός κάνει συντροφιά σε όσα νοσηλευόμενα παιδιά το επιθυμούν, διαβάζοντας τους παραμύθια και απασχολώντας τα με διάφορες δραστηριότητες ανάλογα με την ηλικία τους.