Ιατρείο Ελέγχου Βάρους

Το ειδικό Ιατρείο Ελέγχου Βάρους του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ λειτουργεί σε συνεργασία με Παιδοενδοκρινολόγο, εξειδικευμένο διατροφολόγο και ψυχολόγο για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας καθώς και των διαταραχών πρόσληψης τροφής.

Το Ιατρείο

Το ειδικό Ιατρείο Ελέγχου Βάρους του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ λειτουργεί σε συνεργασία με Παιδοενδοκρινολόγο, εξειδικευμένο διατροφολόγο και ψυχολόγο για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας καθώς και των διαταραχών πρόσληψης τροφής (νευρική ανορεξία, βουλιμία, κ.ά.).

Με πολυετή εμπειρία στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας και των διατροφικών διαταραχών, η επιστημονική ομάδα του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα με βασικό άξονα τη διερεύνηση της πιθανής οργανικής αιτιολογίας μέσω ειδικών εξετάσεων και την εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα σωστής διατροφής, άσκησης και σύνδεσης με το περιβάλλον.

Τα παιδιά δημιουργούν, εκφράζονται, δραστηριοποιούνται και μαθαίνουν με βιωματικό τρόπο να υιοθετούν ένα υγιεινό πλάνο διατροφής και άσκησης στην καθημερινότητά τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής, σχολικής ηλικίας και εφήβους και περιλαμβάνει παράλληλες δράσεις για τους γονείς που αφορούν την εκπαίδευση τους σε θέματα διατροφής και άσκησης.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη ψυχολογική παρέμβαση με βάση τους παρακάτω στόχους:

  • Διερεύνηση της ικανότητας του παιδιού και της οικογένειας να συμμετάσχουν ενεργά στην ομαδική προσπάθεια αλλαγής διατροφικών συνηθειών.
  • Αναγνώριση λανθασμένων συνηθειών και συμπεριφορών σε πλαίσιο ασφάλειας –χωρίς κριτική και σταδιακή αντικατάσταση με υγιείς συνήθειες διατροφής και άσκησης.
  • Αντιμετώπιση στρεσσογόνων παραγόντων,  όσο αυτό είναι εφικτό.