Ηλεκτρονικός φάκελος ασθενή “my-Ygeia”

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, καινοτομεί και δημιουργεί τον Προσωπικό Φάκελο Υγείας του ασθενή με την ηλεκτρονική εφαρμογή myYgeia.

Η εφαρμογή προσφέρει άμεση και εύκολη πρόσβαση στο ιατρικό αρχείο κάθε ασθενή/ εξεταζόμενου στα Θεραπευτήρια του Ομίλου HHG (Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General, Λητώ και Creta Inter Clinic), καθώς και στα διαγνωστικά του κέντρα, Healthspot.

Τι είναι το myYgeia;

Ο Προσωπικός Φάκελος Υγείας myYgeia αποτελεί μια καινοτόμο εφαρμογή ψηφιακής αποθήκευσης και διαχείρισης ιατρικών εξετάσεων και δεδομένων. Μέσα από ένα digital, φιλικό για τον χρήστη, περιβάλλον προσφέρει μοναδικές δυνατότητες για ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για αποτελέσματα εξετάσεων, καθώς και διαχείριση και αποστολή ιατρικών εξετάσεων και δεδομένων για σύγκριση και αξιολόγηση σε ιατρό της επιλογής του ασθενή από σταθερή ή κινητή συσκευή, πάντα με σεβασμό στα ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα.

Τι προσφέρει η εφαρμογή myYgeia;

Το myYgeia αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο τόσο για τους ασθενείς/εξεταζόμενους που μπορούν πλέον να λαμβάνουν έναν πιο ενεργό ρόλο στη φροντίδα της υγείας τους όσο και για τους ιατρούς.

Η πιο σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στα χέρια του ασθενή

Η πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό είναι άμεση και εύκολη, ενώ, παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στο θεράποντα ιατρό να συγκρίνει παλαιότερες εξετάσεις ή δεδομένα με νεότερα, σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που συμβάλλει στην ορθότερη διαχείριση και αντιμετώπιση των θεμάτων υγείας του ασθενή.

Τα ιατρικά δεδομένα:

 • μεταφέρονται εύκολα και η φύλαξή τους είναι ασφαλής
 • ενημερώνονται συνεχώς
 • αποστέλλονται εύκολα ηλεκτρονικά (με email) όπου κρίνει και επιθυμεί ο χρήστης
 • είναι διαθέσιμα από όποιο νοσοκομείο του Ομίλου HHG και αν επισκέφθηκε ο χρήστης τα τελευταία χρόνια

Ο χρήστης:

 • Έχει άμεση πρόσβαση σε εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις.
 • Μέσω βιομετρικών στοιχείων (αναγνώριση προσώπου, δακτυλικό αποτύπωμα), έχει γρήγορη, εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στην εφαρμογή.
 • Λαμβάνει άμεση βοήθεια καθώς σε οποιοδήποτε σημείο της διαδικασίας, υπάρχει η επιλογή «Χρειάζεστε βοήθεια;»
 • Ενημερώνεται με ειδοποιήσεις (notifications) όταν οι ιατρικές του εξετάσεις είναι έτοιμες καθώς και για νέες υπηρεσίες των Θεραπευτηρίων του Ομίλου.

Πώς γίνεται η εγγραφή;

Η διαδικασία εγγραφής είναι απλή και σύντομη και ολοκληρώνεται Online από κινητή συσκευή χωρίς να απαιτείται η επίσκεψη σε Θεραπευτήριο ή Κέντρο του Ομίλου HHG.

Κατεβάστε σήμερα δωρεάν την εφαρμογή myYgeia σε κινητές συσκευές  iOS & Android

Κατά την εγγραφή σας στον Προσωπικό Φάκελο Υγείας, myYgeia,  χρειάζεται οπωσδήποτε να έχετε:

 • ενεργό προσωπικό λογαριασμό e-mail
 • προσωπικό αριθμό κινητού τηλεφώνου
 • αστυνομική ταυτότητα

Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή myYgeia

Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή myYgeia ένας συνεργάτης μας θα ενεργοποιήσει τον λογαριασμό σας και θα σας αποσταλούν με email τα στοιχεία εισόδου στην εφαρμογή. Οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε μπορείτε να ενημερώσετε τα στοιχεία σας, ακόμα και να αλλάξετε τον κωδικό εισόδου από τη σελίδα Προφίλ της εφαρμογής.

Διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων

Η εφαρμογή myYgeia διασφαλίζει απόλυτα την προστασία των προσωπικών δεδομένων και δεδομένων υγείας του ασθενή, αφού εφαρμόζει αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και πρόσβαση παρέχεται μόνο στον κύριο χρήστη, καθώς και σε εξουσιοδοτημένους χρήστες από τον ίδιο.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση μπορείτε να καλείτε στο Customer Service my-Ygeia
στο τηλέφωνο 210 68 67 955 από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 16:00

 

Το my-Ygeia αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο τόσο για τους ασθενείς/εξεταζόμενους

“my-Ygeia” web

Στον Ηλεκτρονικό φάκελο υγείας υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και από τον υπολογιστή μέσω browser.

Απαραίτητη προϋπόθεση ο χρήστης να έχει κάνει την εγγραφή του στο my-Ygeia  από την εφαρμογή στο κινητό του.

 • Το link της υπηρεσίας από τον υπολογιστή είναι www.my-ygeia.gr.
 • Τα στοιχεία σύνδεσης του χρήστη είναι τα ίδια με αυτά που έχει ήδη δηλώσει στην εφαρμογή my-Ygeia στο κινητό του.
 • Η πρόσβαση στο συγκεκριμένο link μέσω browser γίνεται από οποιαδήποτε συσκευή (υπολογιστή, tablet κλπ.) 
 • Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει τις απεικονιστικές του εξετάσεις.

Κοινοποίηση Ιατρικού Φακέλου

Η λειτουργία αυτή επιτρέπει στον χρήστη να κοινοποιήσει τον ιατρικό του φάκελο σε οποιονδήποτε επαγγελματία υγείας που χρειάζεται να δει το ιατρικό ιστορικό του.

Απλώς, επιλέγει το όνομα του επαγγελματία υγείας που ήδη υπάρχει στο σύστημα ή συμπληρώνει το email του/της και έπειτα θα του/της σταλούν οδηγίες για να συνδεθεί.

 • Ο επαγγελματίας υγείας θα συνδεθεί και θα μπορεί να πλοηγηθεί στον ιατρικό φάκελο.
 • Ο χρήστης μπορεί ανά πάσα στιγμή να απενεργοποιήσει τις κοινοποιήσεις πατώντας στο κουμπί απενεργοποίηση στον επαγγελματία που θέλει να αφαιρέσει.

Για λόγους ασφαλείας, η προκαθορισμένη διάρκεια της κάθε κοινοποίησης είναι για 2 εβδομάδες η οποία μπορεί να ανανεωθεί από το χρήστη, είτε να παυθεί οποιαδήποτε στιγμή.