Παιδιατρικές Λοιμώξεις

Παρά τις αλµατώδεις εξελίξεις στην Ιατρική, την εφαρμογή των νέων διαγνωστικών μεθόδων και την  ανακάλυψη των αντιβιοτικών και των εμβολίων, η επίπτωση των λοιμώξεων εξακολουθεί να είναι συχνή  και οι επιπλοκές τους πολλές φορές να προβληματίζουν. 

To Τμήμα

Η έγκαιρη αιτιολογική διάγνωση και σωστή θεραπευτική αντιμετώπιση τους από εξειδικευμένο λοιµωξιολόγο στο Τμήμα Παιδιατρικών Λοιμώξεων του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ συμβάλλουν στην ταχεία, πλήρη και χωρίς επιπλοκές αποκατάσταση της υγείας των μικρών ασθενών.

Το ΜΗΤΕΡΑ διαθέτει δύο συμβούλους  Παιδιάτρους Λοιμωξιολόγους, που συνεργάζονται στενά με συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση περιστατικών λοιμώξεων σε παιδιά και εφήβους. Είναι  σύμβουλοι για τα νοσηλευόμενα παιδιά με προβλήματα λοιμώξεων καθώς και για ασθενείς που προσέρχονται στο εξωτερικό ιατρείο.

Θεραπείες 
Στόχος  των λοιμωξιολόγων είναι να διαγνώσουν και να θεραπεύσουν αποτελεσματικά λοιμώξεις που προκύπτουν από την έκθεση σε μολυσματικές ασθένειες, ή από χειρουργικές επεμβάσεις.

Αντιμετώπιση νοσηλευομένων ασθενών
Οι λοιμωξιολόγοι προσφέρουν εξειδικευμένη διάγνωση και θεραπεία για τους ασθενείς που νοσηλεύονται με λοιμώξεις ή που αναπτύσσουν λοιμώξεις, ενώ νοσηλεύονται για άλλους λόγους. Εκτός από την αντιμετώπιση περιστατικών στη γενική Παιδιατρική Κλινική είναι εξειδικευμένοι για την διάγνωση και θεραπεία των λοιμώξεων στις μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών και παιδιών, λοιμώξεις μετά από οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση και λοιμώξεις που σχετίζονται με νεοπλασματικές ασθένειες.

Εξωτερικά Ιατρεία
Προσφέρουν  εξειδικευμένες εκτιμήσεις για ασθενείς που παραπέμπονται από το γιατρό τους για την αξιολόγηση και την αντιμετώπιση περιστατικών με ύποπτη ή αποδεδειγμένη λοίμωξη.