Α’ Παιδιατρική Κλινική Ωτορινολαρυγγολογίας

Aποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα, οργανωµένα και εξειδικευµένα κέντρα στην Ελλάδα, που αντιµετωπίζει παθήσεις στο μέγιστο ηλικιακό φάσµα (από πρόωρα έως εφήβους).

To Τμήμα

Στο Τµήµα εφαρµόζεται πρόγραµµα έγκαιρης ανίχνευσης της παιδικής βαρηκοΐας (screening), αρχικά στα νεογνά της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και ακολούθως σε εθελοντική βάση και στα νεογνά των ορόφων, καλύπτοντας κατά μέσο όρο το 55% των γεννήσεων. Επίσης διαθέτει πλήρως εξοπλισµένο εργαστήριο Ακοολογίας – Νευροωτολογίας και Ιλίγγου, όπου διενεργούνται όλες οι απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις.

Στα εξωτερικά ιατρεία είναι εφικτή η δυνατότητα ενδοσκοπήσεων ρινός και ρινοφάρυγγα, καθώς και ενδοσκοπήσεων λάρυγγα σε παιδιά κάθε ηλικίας, με εύκαµπτα και άκαµπτα ενδοσκόπια.  Σηµαντική είναι επίσης η συνεργασία με το Τµήµα Μελέτης ∆ιαταραχών Ύπνου, για τον πλήρη και τεκµηριωµένο έλεγχο του συνδρόµου αποφρακτικής υπνικής άπνοιας και ροχαλητού.

Στο ΠΑΙ∆ΩΝ ΜΗΤΕΡΑ διενεργείται όλο το φάσµα των επεµβάσεων της Ωτορινολαρυγγολογίας. Υπάρχει σύγχρονο ωτοχειρουργικό τµήµα, τµήµα ενδοσκοπικής χειρουργικής ρινός – παραρρινίων κόλπων, χειρουργικής τραχήλου-θυρεοειδούς, ενώ καλύπτεται όλο το πλήθος επεµβάσεων της περιοχής κεφαλής και τραχήλου.