Α’ Κλινική Ωτορινολαρυγγολογίας

Η ΩΡΛ κλινική του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ είναι εξειδικευμένη τόσο στην αντιμετώπιση των παθήσεων της Παιδικής ηλικίας, όσο και στις παθήσεις των ενηλίκων.

To Τμήμα

Η A’ ΩΡΛ κλινική του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ είναι εξειδικευμένη τόσο στην αντιμετώπιση των παθήσεων της Παιδικής ηλικίας, όσο και στις παθήσεις των ενηλίκων. Παρέχει τις υπηρεσίες της με σύγχρονο εξοπλισμό και άρτια καταρτισμένο προσωπικό.

Το διαγνωστικό τμήμα είναι πλήρως εξοπλισμένο και εξειδικευμένο για τον έλεγχο νεογνών, παίδων και ενηλίκων. Τα ιατρεία διαθέτουν εξοπλισμό για την εκτέλεση Screening test στα νεογνά (ωτοακουστικών εκπομπών και ακουστικών προκλητών δυναμικών του εγκεφαλικού στελέχους), καθώς και τυμπανογράμματος, ηχητικών αντανακλαστικών και ακοογράμματος σε παιδιά και ενήλικες. Επίσης διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένο ενδοσκοπικό τμήμα τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.

Το Χειρουργικό τμήμα διαθέτει τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής όπως ενδοσκοπικό εξοπλισμό, μικροσκόπια αιχμής, ραδιοσυχνότητες και laser.

Στο Χειρουργικό Τμήμα διενεργούνται επεμβάσεις:

• ωτοχειρουργικής
• ρινοχειρουργικής (ενδοσκοπική χειρουργική ρινός και παραρρινίων, λειτουργική ρινοπλαστική),
• παθήσεων στοματοφάρυγγος (αμυγδαλεκτομή, αδενοτομή), και
• τραχήλου-θυρεοειδούς αδένα και παραθυρεοειδών.
• Σε συνεργασία με το Τμήμα Μελέτης Διαταραχών Ύπνου αντιμετωπίζονται χειρουργικά και περιστατικά Υπνικής Άπνοιας

Η ΩΡΛ κλινική εφημερεύει καθημερινά τις πρωινές ώρες με ραντεβού στα πλαίσια Τακτικού Εξωτερικού Ιατρείου και όλο το 24ωρο στα πλαίσια Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) για παιδιά και ενήλικες.

Νέα υπηρεσία χειρουργικής αποκατάστασης με Κοχλιακά Εμφυτεύματα σε ασθενείς με πλήρη κώφωση.

H κλινική ΩΡΛ του ΜΗΤΕΡΑ αναλαμβάνει τον πλήρη ακοολογικό έλεγχο και την χειρουργική αποκατάσταση με κοχλιακό εμφύτευμα σε ασθενείς  με πλήρη κώφωση.

Τα κοχλιακά εμφυτεύματα αποτελούν το τελευταίο επίτευγμα της τεχνολογίας. Σήμερα, οι άνθρωποι όλων των ηλικιών που έχουν υποστεί σοβαρή, ή και στα όρια της κώφωσης απώλεια ακοής, με τα κοχλιακά εμφυτεύματα έχουν τη δυνατότητα αποκατάστασης της ακοής. Εν αντιθέσει, με τα ακουστικά βαρηκοΐας, το κοχλιακό εμφύτευμα δεν καθιστά ισχυρότερο ή ευκρινέστερο τον ήχο, αλλά παρακάμπτει τα τμήματα του ακουστικού συστήματος που έχουν υποστεί βλάβη και διεγείρει άμεσα τα ακουστικά νεύρα, έχοντας ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα αντίληψης του ήχου.