Α’ Ορθοπαιδική Κλινική

H Oρθοπαιδική Κλινική του  ΜΗΤΕΡΑ αντιμετωπίζει με σύγχρονες μεθόδους ορθοπαιδικές παθήσεις και τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης, των άνω και κάτω άκρων.

Η Κλινική

Έχει στη διάθεσή της τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα διάγνωσης και θεραπείας, όπως μαγνητικό τομογράφο υψηλού tesla και ακτινολογική τηλεόραση.

Οι πρώιμες αρθρίτιδες του ώμου, του ισχίου και του γόνατος αντιμετωπίζονται με αρθροσκόπηση και θεραπεία βλαστοκυττάρων. Σε προχωρημένες αρθρίτιδες χρησιμοποιούνται αρθροπλαστικές, οι οποίες εφαρμόζονται με ρομποτική υποβοήθηση και τεχνικές ελαχίστης παρεμβατικότητας (MIS) που εξασφαλίζουν γρήγορη ανάρρωση και ταχεία κινητοποίηση των ασθενών με ελάχιστη απώλεια αίματος. Ειδικά στο γόνατο, η πρωτοποριακή μονοδιαμερισματική αρθροπλαστική  εξασφαλίζει ακόμη ταχύτερη ανάρρωση.

 

Εξειδικευμένο τμήμα ασχολείται με τη θεραπεία των όγκων των μαλακών μορίων και των οστών σε συνεργασία πάντα με τους ογκολόγους, ακτινοθεραπευτές και πλαστικούς χειρουργούς του Νοσοκομείου.

 

Αρθροσκόπηση

Πρωτοποριακή μονοδιαμερισματική
αρθροπλαστική

Η “κλασσική ” ολική
αρθροπλαστική

 


Σύγκριση τομής δέρματος
μονοδιαμερισματικής – ολικής αρθροπλαστικής

Στα εξωτερικά ιατρεία της κλινικής παρέχεται σε κάθε εξεταζόμενο ασθενή και ένας πλήρης κλινικός ορθοπαιδικός έλεγχος.
Στο ορθοπαιδικό Check up, ελέγχεται η στάση της σπονδυλικής στήλης, η ύπαρξη ή όχι σκολίωσης ή κύφωσης, η λειτουργία του αυχένος και της οσφύος και η ενδεχόμενη ύπαρξη νευρολογικών διαταραχών από δισκοπάθεια.

Παράλληλα, ελέγχονται οι αρθρώσεις των άνω και κάτω άκρων για έναρξη σημείων αρθρίτιδας ώστε να αντιμετωπισθούν έγκαιρα.  Ελέγχονται επίσης όλες οι  παραμορφώσεις των ποδιών (πλατυποδία, κότσια) και προτείνονται οι ενδεδειγμένες λύσεις μετά και από πελματογράφημα.


Βλαισός μέγας δάκτυλος (“Κότσι”) με βαριά σφυροδακτυλία
του 2ου δακτύλου, πριν και μετά το χειρουργείο.

Σε ηλικίες μετά την εμμηνόπαυση ελέγχεται το ενδεχόμενο της οστεοπόρωσης με μέτρηση της οστικής πυκνότητας στην πτέρνα δωρεάν.


Μέτρηση οστικής πυκνότητας