Μουσικοθεραπεία  

Η μουσικοθεραπεία αποτελεί ίσως την πιο μοντέρνα κλινική εφαρµογή. Είναι μια μορφή δηµιουργικής ψυχοθεραπείας με εξαιρετικά αποτελέσµατα.

To Τμήμα

Στο Τµήµα Μουσικοθεραπείας του ΠΑΙΔΩΝ ΜΗΤΕΡΑ, κατά τη διάρκεια της θεραπείας ο θεραπευτής με το παιδί -που δε χρειάζεται να έχει μουσικές γνώσεις- αυτοσχεδιάζουν μαζί, «φτιάχνοντας» μουσική. Ο τρόπος που το παιδί εκφράζεται με τους ήχους, αποκαλύπτει στοιχεία για την προσωπικότητα και τις ανάγκες του. Έτσι, ο θεραπευτής μέσα από μια εξατοµικευµένη μουσική παρέµβαση βοηθά το μικρό ασθενή να ανακτήσει τη συναισθηµατική και επικοινωνιακή του ισορροπία.

Η µουσικοθεραπεία απευθύνεται κυρίως σε άτοµα με μειωμένη ή ανύπαρκτη ικανότητα λεκτικής επικοινωνίας (π.χ. σε άτοµα με αναπτυξιακές διαταραχές και παιδονευρολογικές παθήσεις) ή σε άτοµα με συναισθηµατικές δυσκολίες, ψυχολογικά προβλήµατα και ψυχιατρικές διαταραχές.

Και κάτι ακόμα, αξιοσημείωτο: η διαµονή ενός μικρού παιδιού στο νοσοκοµείο μπορεί να επηρεάσει έντονα τον ψυχισµό του και να του δηµιουργήσει συναισθήµατα που το καταπονούν και επιβαρύνουν την ασθένειά του. Η µουσικοθεραπεία, ως υποστηρικτική θεραπεία, μπορεί να βοηθήσει το παιδί να επεξεργαστεί τα συναισθήµατα ή τις φοβίες του. 

ΜΗΤΕΡΑ: Αγγελία

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ κατέχοντας ηγετική θέση στον τομέα των ιδιωτικών νοσοκομειακών μονάδων προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της συνεχούς ανάπτυξης του με στόχο την παροχή ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών ποιοτικού επιπέδου, επιθυμεί να προσλάβει: ΙΑΤΡΟΥΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ για απασχόληση στα Κεντρικά Εργαστήρια.
Μάθετε περισσότερα..