Κέντρο Ουρογυναικολογίας και Αισθητικής Γυναικολογίας

Η Ουρογυναικολογία και η Αισθητική Γυναικολογία αποτελούν υποειδικότητες της Μαιευτικής - Γυναικολογίας που στοχεύουν στη φυσιολογική λειτουργία του κατώτερου ουροποιητικού και γεννητικού συστήματος.

To Τμήμα

Το Τμήμα Ουρογυναικολογίας και Αισθητικής Γυναικολογίας του ΜΗΤΕΡΑ, προσφέρει εξειδικευμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της γυναίκας που εντοπίζονται στην περιοχή της πυέλου και του γεννητικού συστήματος.

Με την καθοδήγηση του Διευθυντή του Τμήματος Βασίλη Κουφομιχαήλ – εξειδικευμένου στην Ουρογυναικολογία, την Αισθητική Γυναικολογία και την Αναπαραγωγική Ιατρική με προυπηρεσία σε μεγάλα νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας και του Βελγίου – η ιατρική και νοσηλευτική ομάδα με πολλά χρόνια εμπειρίας στην αποκατάσταση λειτουργικών και αισθητικών προβλημάτων στην ευαίσθητη γυναικεία περιοχή, καλύπτει υπεύθυνα και με σεβασμό τις ανάγκες των γυναικών ανεξαρτήτου ηλικίας, με ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και καινοτόμων θεραπειών.

Το Τμήμα Ουρογυναικολογίας και Αισθητικής Γυναικολογίας του ΜΗΤΕΡΑ επενδύοντας στον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, παρέχει στις ασθενείς υψηλής ποιότητας φροντίδα από την πρώτη επίσκεψη μέχρι την αποκατάσταση μέσω πρωτοποριακών και ελάχιστα παρεμβατικών θεραπειών.

Η Ουρογυναικολογία εστιάζει στις διαταραχές του γυναικείου ουροποιητικού συστήματος, όπως η ακράτεια ούρων, οι υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις, η χαλάρωση του κόλπου και του πυελικού εδάφους.

Η Αισθητική Γυναικολογία, είναι η πλέον σύγχρονη και διαδεδομένη ιατρική υποειδικότητα που συνδυάζει τη γυναικολογία, την πλαστική χειρουργική και την δερματολογία με στόχο την αποκατάσταση λειτουργικών και αισθητικών προβλημάτων στα εσωτερικά και εξωτερικά όργανα του γεννητικού συστήματος.

Η ανάπτυξη της δημιουργήθηκε από την ανάγκη αντιμετώπισης σημαντικών προβλημάτων που εμφανίζονται στην περιοχή μετά τον τοκετό ή την πάροδο του χρόνου.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες του Τμήματος Ουρογυναικολογίας και Αισθητικής Γυναικολογίας:

 • Πλήρης Ουροδυναμικός έλεγχος
 • Διάγνωση διαταραχών πυελικού εδάφους μέσω 3D – 4D υπερηχογραφήματος, μαγνητικής τομογραφίας, αξονικής ουρογραφίας, κυστεοσκόπησης – ουρηθροσκόπησης
 • Αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων με Laser, Botox ή τανία ελεύθερης τάσης
 • Αντιμετώπιση των ουρολοιμώξεων και της διάμεσης κυστίτιδας με Botox ή ενδοκυστικές εγχύσεις υαλουρονικού οξέος
 • Αποκατάσταση της γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας
 • Λαπαροσκοπική – διακολπική χειρουργική αποκατάσταση της πρόπτωσης πυελικών οργάνων
 • Συμβουλευτική και εκπαίδευση των γυναικών για τις ασκήσεις Kegel
 • Ανανέωση αιδοίου και αιδοιοπλαστική
 • Ανάπλαση εξωτερικών γεννητικών οργάνων, των χειλέων και της κλειτορίδας
 • Κολποπλαστική και σύσφιξη κόλπου
 • Λεύκανση Γεννητικής περιοχής

Μέλημα των γιατρών και των νοσηλευτών του Τμήματος Ουρογυναικολογίας και Αισθητικής Γυναικολογίας είναι να προσφέρουν όλες τις ενδεδειγμένες λύσεις στα ευαίσθητα θέματα που απασχολούν τη γυναίκα όπως η διατήρηση της λειτουργικότητας του γεννητικού συστήματος, η σεξουαλικότητα και η καθημερινή υγιεινή με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους.