Δωρεάν εξέταση διαβήτη στους επιβάτες και τους υπαλλήλους της Olympic/ 14 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη αύριο, Σάββατο 14 Νοεμβρίου, η Olympic σε συνεργασία με τα νοσοκομεία ΥΓΕΙΑ και ΠΑΙΔΩΝ ΜΗΤΕΡΑ του Ομίλου ΥΓΕΙΑ  παρέχουν στους 11.000 επιβάτες των 203 συνολικά αυριανών πτήσεων, εσωτερικού και εξωτερικού της Olympic Air, καθώς και στους 5.000 υπαλλήλους της Olympic στην Ελλάδα, τη δυνατότητα μιας (1) ΔΩΡΕΑΝ ειδικής εξέτασης για τη διάγνωση του διαβήτη.

Η παροχή αφορά τόσο σε παιδιά ηλικίας έως 14 ετών όσο και σε ενήλικες και θα πραγματοποιείται στο ΠΑΙΔΩΝ ΜΗΤΕΡΑ και στο Δ.Θ.Κ.Α. ΥΓΕΙΑ, αντίστοιχα. Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν από σχετικό έντυπο που θα διανεμηθεί κατά τη διάρκεια των αυριανών πτήσεων.

Ως έμπρακτη ένδειξη στήριξης για την ευαισθητοποίηση του κοινού στην αντιμετώπιση του διαβήτη, μάλιστα, οι 190 αεροσυνοδοί των αυριανών πτήσεων και οι υπάλληλοι της επίγειας εξυπηρέτησης της Olympic Handling θα φορούν το ειδικό «pin» (μπλε κύκλος), σύμβολο της Διεθνούς Ομοσπονδίας για το Διαβήτη.

Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά-κοινωνικά προβλήματα της σύγχρονης εποχής. Στην Ελλάδα, το ποσοστό των γνωστών διαβητικών ανέρχεται στο 7% – 8 % του συνολικού πληθυσμού, δηλαδή έχουμε περίπου 700.000 γνωστούς διαβητικούς, απ’ τους οποίους μόνο το 20% παρακολουθείται με τρόπο ικανοποιητικό και υπάρχει ένα ποσοστό 5% που έχει το πρόβλημα και το αγνοεί.

Ωστόσο, η έγκαιρη διάγνωση του διαβήτη σε συνδυασμό με την καλή ρύθμιση και τη συστηματική παρακολούθησή του, δημιουργεί τις προϋποθέσεις μιας φυσιολογικής ζωής.

Ο σακχαρώδης διαβήτης δεν είναι ντροπή. Δεν είναι καν ασθένεια με την πραγματική σημασία της λέξης!