Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Πολυδύναμη Παίδων

Η καλύτερη φροντίδα για τα παιδιά που χρειάζεται να νοσηλευτούν στην Εντατική Μονάδα Παίδων.

Η Μονάδα

Η Πολυδύναμη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων ΜΗΤΕΡΑ αποτελεί μία από τις καλύτερες και αρτιότερες παιδιατρικές μονάδες της Ευρώπης. Στελεχωμένη από επίλεκτους εξειδικευμένους παιδοεντατικολόγους, νεογνολόγους και ειδικά εκπαιδευμένους νοσηλευτές έχει τη δυνατότητα να νοσηλεύσει και να αντιμετωπίσει οποιασδήποτε φύσης και βαρύτητας επείγον παιδιατρικό περιστατικό.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για την βέλτιστη συνεχή παρακολούθηση και  υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών του οργανισμού, αλλά παράλληλα την ελαχιστοποίηση των λοιμώξεων διαθέτει 8 κλίνες,  4 εκ των οποίων   είναι μονώσεις συνεχούς αρνητικής πίεσης. Είναι πλήρως εξοπλισμένη  με  μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας (για αιμοδυναμικό monitoring, συμβατικό και υψίσυχνο μηχανικό αερισμό, ECMO, εξωνεφρική κάθαρση κ.λπ.) σύμφωνα με τις  διεθνείς προδιαγραφές.

Στην  παιδιατρική ΜΕΘ και ΜΑΦ ΜΗΤΕΡΑ εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες και πρωτοποριακές μέθοδοι  διασφάλισης της υγείας και της ζωής, υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας οποιασδήποτε εργαστηριακής ή απεικονιστικής εξέτασης καθ΄ όλη τη διάρκεια του  24ωρου καθώς   και συνεχής   συνεργασία με ιατρούς όλων των παιδιατρικών υποειδικοτήτων.  Ο χώρος, οι συνθήκες, ο εξοπλισμός, η οργάνωση  και το έμψυχο δυναμικό εξασφαλίζουν την κάλυψη οποιασδήποτε ανάγκης μπορεί να προκύψει κατά τη νοσηλεία των μικρών μας ασθενών, παρέχοντάς τους τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και την ιδανικότερη έκβαση.