Κέντρο Γυναικολογικής Ογκολογίας ΜΗΤΕΡΑ

H εξειδικευμένη ομάδα ιατρών του Κέντρου, εφαρμόζει προηγμένες θεραπείες για τον γυναικολογικό καρκίνο, συνδυάζοντας την ιατρική καινοτομία και την χρήση προηγμένου εξοπλισμού που διαθέτουν τα νοσοκομεία του ομίλου HHG.

Το Κέντρο

Το Κέντρο Γυναικολογικής Ογκολογίας του ΜΗΤΕΡΑ είναι ένα ολοκληρωμένο Κέντρο που πληροί όλες τις απαιτούμενες ευρωπαϊκές προδιαγραφές και κατευθυντήριες γραμμές, και εξασφαλίζει άριστη φροντίδα των γυναικών που πάσχουν από γυναικολογικές κακοήθειες.

Έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την εξατομίκευση της θεραπείας με βάση τις ανάγκες της κάθε ασθενούς, η εξειδικευμένη ομάδα ιατρών του Κέντρου, εφαρμόζει προηγμένες θεραπείες για τον γυναικολογικό καρκίνο, συνδυάζοντας την ιατρική καινοτομία και την χρήση προηγμένου εξοπλισμού που διαθέτουν τα νοσοκομεία του ομίλου HHG.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις, ο εξοπλισμός τελευταίας γενιάς, η ανθρώπινη προσέγγιση και η αφοσίωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού μας στην καταπολέμηση του γυναικολογικού καρκίνου διαμορφώνουν το απαραίτητο περιβάλλον που απαιτείται για να είναι επιτυχής η θεραπευτική προσέγγιση.

Ολοκληρωμένη ογκολογική φροντίδα

Η φιλοσοφία του Κέντρου Γυναικολογικής Ογκολογίας ΜΗΤΕΡΑ είναι να στέκεται δίπλα σε κάθε γυναίκα προσφέροντάς της ολοκληρωμένη ογκολογική φροντίδα, από το στάδιο της πρόληψης και της πρώιμης διάγνωσης και σταδιοποίησης, έως και την κατάλληλη εξατομικευμένη αντιμετώπιση.

Για το σκοπό αυτό συνεργάζονται στενά μια μεγάλη ομάδα ιατρών όμορων ειδικοτήτων με πολυετή εμπειρία στη διαχείριση των γυναικολογικών καρκίνων, όπως Γυναικολόγοι Ογκολόγοι, Παθολόγοι Ογκολόγοι, Ακτινοθεραπευτές Ογκολόγοι, Χειρουργοί Ογκολόγοι, Παθολογοανατόμοι, Κυτταρολόγοι και Ακτινολόγοι, ενώ Ψυχολόγοι, Διατροφολόγοι και Φυσικοθεραπευτές διασφαλίζουν τη συνολική υποστήριξη των ασθενών αυτών.

Επεμβάσεις για την αντιμετώπιση γυναικολογικών κακοηθειών

  • Κυτταρομειωτικές επεμβάσεις για προχωρημένο καρκίνο των ωοθηκών και περιτοναϊκή νόσο
  • Ελάχιστα επεμβατικές προσεγγίσεις (λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική) για σταδιοποίηση καρκίνου του ενδομητρίου και του τραχήλου της μήτρας
  • Τεχνική του λεμφαδένα – φρουρού για καρκίνο του ενδομητρίου, του τραχήλου της μήτρας και του αιδοίου
  • Χειρουργικές στρατηγικές για τη διατήρηση της γονιμότητας σε νέες ασθενείς με γυναικολογικούς καρκίνους
  • Πολύπλοκες επεμβάσεις με την συνδρομή άλλων ειδικοτήτων (θωρακοχειρουργική, γενική χειρουργική, αγγειοχειρουργική, ουρολογία)