Πρωτοποριακή επέμβαση καρδιάς σε βρέφος τριών μηνών

Πρωτοποριακή για τα Ελληνικά και εξαιρετικά σπάνια για τα διεθνή δεδομένα επέμβαση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Παιδοκαρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ.

Βρέφος, ηλικίας μόλις 3 μηνών, που έπασχε από ακατάπαυστες ταχυκαρδίες, ανθεκτικές σε κάθε συνδυασμό φαρμάκων, υπεβλήθη σε επεμβατική θεραπεία των αρρυθμιών με τη μέθοδο της ενδοκαρδιακής κατάλυσης (ablation) με καθετήρα ραδιοκυμάτων.

Όπως δήλωσε ο θεράπων ιατρός του, Παιδοκαρδιολόγος κ. Ιωάννης Παπαγιάννης “Η επέμβαση γίνεται με ειδικό καθετήρα που εισάγεται στο εσωτερικό της καρδιάς από μία φλέβα (χωρίς εγχείρηση) και μετά από χαρτογράφηση του ηλεκτρικού συστήματος της καρδιάς προωθείται στο σημείο από όπου προέρχονται οι ταχυκαρδίες, όπου χορηγείται ρεύμα υψηλής συχνότητας”.

Η επέμβαση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, και ο μικρός ασθενής, που διέτρεχε άμεσο κίνδυνο της ζωής του, βρίσκεται τώρα στην αγκαλιά των γονέων του και έτοιμος να ξαναγυρίσει στο σπίτι του.

Σημειωτέον ότι, η επέμβαση αυτή πραγματοποιείται κυρίως σε μεγάλα παιδιά και ενήλικες, ενώ στα βρέφη παγκοσμίως έχουν γίνει ελάχιστες τέτοιες επεμβάσεις.

Το ΜΗΤΕΡΑ είναι το μοναδικό ιδιωτικό νοσοκομείο στην Ελλάδα που διαθέτει εξειδικευμένο Παιδιατρικό Αιμοδυναμικό και Ηλεκτροφυσιολογικό Εργαστήριο στα πλαίσια της Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής, την οποία διευθύνει ο Παιδοκαρδιολόγος κ. Ιωάννης Παπαγιάννης, καθώς επίσης και Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική με Διευθυντή τον κ. Γεώργιο Σαρρή και Παιδοκαρδιοχειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με Διευθυντή τον κ. Γεώργιο Κυρβασίλη.