Κοινωνική προσφορά με δωρεάν αναβάθμιση θέσεως από τετράκλινο σε τρίκλινο, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση

Tο Μαιευτήριο ΜΗΤΕΡΑ, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΥΓΕΙΑ και της ριζικής ανακαίνισης που έχει ήδη ξεκινήσει στους χώρους του, προχώρησε σε αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, δίνοντας τη δυνατότητα στις γυναίκες που επιλέγουν την οικονομική θέση νοσηλείας, να νοσηλεύονται σε τρίκλινο δωμάτιο αντί για τετράκλινο, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.

Η αναβάθμιση αυτή επιτρέπει την καλύτερη εξυπηρέτηση των εξατομικευμένων αναγκών μητέρας και παιδιού, διευκολύνοντας ταυτόχρονα το έργο του Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Εξάλλου, η αύξηση του νοσηλευτικού χώρου ανά κλίνη αναβαθμίζει την ποιότητα και προστατεύει την υγεία μητέρας και νεογνού.

“Πρόκειται για στρατηγική μας τοποθέτηση υπέρ της ποιότητας στην παροχή των υπηρεσιών υγείας προς τις οικογένειες που μας εμπιστεύονται” δήλωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΥΓΕΙΑ – ΜΗΤΕΡΑ, κ. Κωνσταντίνος Σταύρου. “Eίναι μία ακόμη ουσιαστική παροχή του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, πυλώνα της ΜΙG στον κλάδο της Υγείας”.

Το ΜΗΤΕΡΑ, με την αλλαγή αυτή, θα έχει επιπλέον τη δυνατότητα να ενισχύσει το μητρικό θηλασμό και να επεκτείνει το  “rooming in” (παραμονή του νεογνού δίπλα στη μητέρα καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας) και στα τρίκλινα δωμάτια, ακολουθώντας πιστά τις σχετικές οδηγίες της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (Π.Ο.Υ) και της UNICEF, αναφορικά με τα “Φιλικά προς τα Βρέφη” νοσοκομεία.

“Με την κίνηση αυτή, εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή στο χώρο των ιδιωτικών μαιευτηρίων, βάζοντας τον πήχη ψηλότερα στην ποιότητα της νοσηλείας”, πρόσθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΜΗΤΕΡΑ κ. Αλέξιος Κομνηνός. “Με την εμπειρία των 30 ετών στο χώρο μπορούμε να ανταποκρινόμαστε έγκαιρα και με αξιοπιστία στις ανάγκες της Ελληνικής οικογένειας και να οδηγούμε τις εξελίξεις”.