Η πρώτη Ολοκληρωμένη Κλινική Μαστού με τη σφραγίδα του Cambridge στην Ελλάδα

Το ΜΗΤΕΡΑ στο πλαίσιο της αναβάθμισης και επέκτασης των παρεχόμενων υπηρεσιών του πρωτοπορεί με τη δημιουργία της πρώτης στην Ελλάδα ολοκληρωμένης Κλινικής Μαστού σε ιδιωτικό νοσοκομείο, έχοντας εξασφαλίσει την αποκλειστική συνεργασία κορυφαίων χειρουργών μαστού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Cambridge.

«H Cambridge Breast Clinic MHTEΡΑ εγκαινιάζει μια νέα εποχή για τις παθήσεις του μαστού στη χώρα μας, υιοθετώντας το κορυφαίο επίπεδο κλινικής εμπειρίας και τεχνογνωσίας της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Cambridge στην εφαρμογή όλων των σύγχρονων μεθόδων διάγνωσης και θεραπείας, με εξειδίκευση στον καρκίνο του μαστού», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΜΗΤΕΡΑ κ. Αλέξιος Κομνηνός στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Μαΐου 2010. «Στρατηγικός στόχος, άλλωστε, του Ομίλου ΥΓΕΙΑ», συμπλήρωσε, «είναι η ίδρυση Τμημάτων / Κλινικών που λειτουργούν ως Κέντρα Αναφοράς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας στην αιχμή της ιατρικής επιστήμης».

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της Μονάδας Μαστού Cambridge Breast Unit του  Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Cambridge και Υπεύθυνος της νέας Κλινικής Μαστού Cambridge Breast Clinic ΜΗΤΕΡΑ, Καθηγητής Gordon Wishart επεσήμανε ότι «Η διαφοροποίηση της νέας Κλινικής του ΜΗΤΕΡΑ συνίσταται στο γεγονός ότι στο πλαίσιο μίας και μόνο επίσκεψης θα διενεργούνται τρεις διαγνωστικού τύπου εκτιμήσεις: κλινική εξέταση, υπέρηχος μαστού ή μαστογραφία και βιοψία, εάν και εφόσον απαιτηθεί. Στο τέλος της επίσκεψης, η γυναίκα θα λαμβάνει επί τόπου ολοκληρωμένη έκθεση με τα αποτελέσματα των εξετάσεων και την ιατρική γνωμάτευση. Η μέθοδος της τριπλής εκτίμησης (triple assessment) που διενεργείται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της Cambridge Breast Clinic, παρέχει σήμερα απόλυτη διαγνωστική ακρίβεια που αγγίζει το 100%».

Σε περίπτωση που απαιτηθεί χειρουργική επέμβαση, η στελέχωση της Κλινικής με ιατρούς όλων των συναφών με το μαστό ειδικοτήτων, επιτρέπει την πρόσβαση στις πλέον σύγχρονες χειρουργικές μεθόδους, που περιλαμβάνουν βιοψία «φρουρού» λεμφαδένα και άμεση επανορθωτική χειρουργική αποκατάσταση του μαστού.

Το νοσηλευτικό προσωπικό της Cambridge Breast Clinic MHTEΡΑ ήδη εκπαιδεύεται στο Πανεπιστήμιο του Cambridge πάνω στη διαχείριση ασθενών με παθήσεις του μαστού σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα, προκειμένου να αποτελέσει την πρώτη νοσηλευτική ομάδα με ανάλογη εξειδίκευση στη χώρα μας.

Επιπλέον, η νέα Κλινική μέσω της ηλεκτρονικής διασύνδεσής της με τη Μεγάλη Βρετανία έχει τη δυνατότητα διασταύρωσης των διαγνωστικών ευρημάτων.

Με τη μεταφορά τεχνογνωσίας και πρωτοκόλλων, η Cambridge Breast Clinic ΜΗΤΕΡΑ φιλοδοξεί να καταστεί Κέντρο Αναφοράς και Εξειδίκευσης στο μαστό στην Ελλάδα.