Η Παιδιατρική Κλινική ΜΗΤΕΡΑ στην Περιφέρεια για την ενίσχυση ευαίσθητων ομάδων πληθυσμού

Στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς το ΠΑΙΔΩΝ ΜΗΤΕΡΑ εξορμά στην Περιφέρεια, για την ενίσχυση ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων. Έτσι μετά τους πυρόπληκτους του Νομού Ηλείας, 30 μελής αποστολή του ΠΑΙΔΩΝ ΜΗΤΕΡΑ, αποτελούμενη από Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό Προσωπικό επισκέφτηκε τα Ανώγεια Κρήτης, από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να προσφέρει διαγνωστικές υπηρεσίες σε όλα τα παιδιά της πόλης και να αναδείξει τη συνεισφορά του αθλητισμού στην παιδική ηλικία.

Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν 200 περίπου παιδιά, πολλά εκ των οποίων βρέθηκαν παχύσαρκα και εντοπίστηκε ένα παιδί με ενδείξεις νεανικού διαβήτη, ενώ από τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική πλατεία του χωριού, σε ειδική εκδήλωση, δόθηκε η ευκαιρία στους κατοίκους να ενημερωθούν από τον Δ/ντη του ΠΑΙΔΩΝ ΜΗΤΕΡΑ, Καθηγητή κ. Χρήστο Μπαρτσόκα σχετικά με την παιδική παχυσαρκία. Παράλληλα ο υπεύθυνος του Ορθοπεδικού Τμήματος του ΠΑΙΔΩΝ ΜΗΤΕΡΑ ενημέρωσε τους κατοίκους για ορθοπεδικά θέματα παίδων και ενηλίκων.

Το τριήμερο εκδηλώσεων στα Ανώγεια Κρήτης έκλεισε ποδοσφαιρικό τουρνουά όπου συμμετείχαν η ομάδα των εργαζομένων του Ομίλου ΜΗΤΕΡΑ – ΛΗΤΩ, ο Αετός Ανωγείων (Δ’ Εθνική), ο Άρης Ρεθύμνου και η Ένωση Αθλητικών Συντακτών Κρήτης.

Το ΠΑΙΔΩΝ ΜΗΤΕΡΑ θα συνεχίσει τις εξορμήσεις προληπτικής ιατρικής με απώτερο στόχο την παροχή υπηρεσιών υγείας και ενημέρωσης στα παιδιά της Περιφέρειας που την έχουν ανάγκη.