Διπλή διάκριση για την εφαρμογή «my-Ygeia» του Hellenic Healthcare Group στα ΔΕΗ BITE Awards 2023

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group (HHG), απέσπασε δύο βραβεία στα ΔΕΗ BITE Awards 2023, στον πιο σημαντικό θεσμό επιβράβευσης της τεχνολογικής καινοτομίας στην Ελλάδα, που διεξήχθη για 12η χρονιά από την Boussias Events υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του ΣΕΠΕ.

Στην τελετή βράβευσης φιλοξενήθηκαν περισσότερα από 650 στελέχη του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) που πρωτοπορούν στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού, με κορυφαία έργα πληροφορικής τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Όμιλος HHG  βραβεύτηκε σε δύο κατηγορίες για την καινοτόμο εφαρμογή του Ηλεκτρονικού φακέλου υγείας ασθενή «myYgeia», στον πυλώνα «Βραβεία σε Επιχειρήσεις για Βέλτιστη Χρήση / Αξιοποίηση των ICTs». Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτρος Παπαχρήστου, Διευθυντής Πληροφοριακών Συστημάτων HHG, παρέλαβε το Χρυσό Βραβείο στην Κατηγορία «Νέες Τεχνολογικές Τάσεις σε Εφαρμογές & Υπηρεσίες» για το κινητό και το Αργυρό Βραβείο στην Κατηγορία «Εξειδικευμένες Κλαδικές Εφαρμογές» στον τομέα της Υγείας.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή «myYgeia» είναι μία από τις πιο επαναστατικές υπηρεσίες στον εγχώριο κλάδο της Υγείας. Συγκεκριμένα, αποτελεί τον προσωπικό φάκελο υγείας για κάθε ασθενή, με άμεση και απλή και αξιόπιστη πρόσβαση στα ιατρικά του αρχεία από τα θεραπευτήρια του Ομίλου HHG (Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General, Λητώ και Creta Inter Clinic), καθώς και τα διαγνωστικά κέντρα Healthspot.

Μέσω ενός ψηφιακού περιβάλλοντος που είναι φιλικό προς τον χρήστη, η εφαρμογή παρέχει μοναδικές δυνατότητες σε πραγματικό χρόνο για ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, καθώς και για τη διαχείριση και αποστολή ιατρικών δεδομένων και εξετάσεων στον επιλεγμένο γιατρό του ασθενούς, από οποιαδήποτε  κινητή συσκευή ή υπολογιστή, πάντα με την απαραίτητη προστασία των προσωπικών του δεδομένων.

Η διπλή αυτή αναγνώριση επιβεβαιώνει τη σταθερή δέσμευση του Ομίλου HHG να επενδύει όχι μόνο σε ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, αλλά και σε ψηφιακές καινοτόμες εφαρμογές που έρχονται να αλλάξουν ολοκληρωτικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ιατρική περίθαλψη στην Ελλάδα.