Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία!

Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ !

Να κάνουμε την Πρόληψη… στάση ζωής!

Με αυτό το μήνυμα αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τα Δ.Σ των Νοσοκομείων ΜΗΤΕΡΑ, ΥΓΕΙΑ και ΛΗΤΩ συνδιοργάνωσαν Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο CARAVEL στις 12:00.

Η Συνέντευξη Τύπου είχε ως σκοπό την ευαισθητοποίηση και την υπεύθυνη ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού για την αξία και τη σημασία της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.

Ως υποστηρικτές αυτής της καμπάνιας ενημέρωσης συμμετείχαν ο Δήμος Αθηναίων, η EUROPA DONNA Ελλάδος και η Ελληνική Κυτταρολογική Εταιρεία.

Στη Συνέντευξη Τύπου ο Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Υπεύθυνος του Τμήματος Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκοπήσεων του ΜΗΤΕΡΑ, κ. Αριστείδης Σολιδάκης, αναφέρθηκε στη σημασία της τακτικής εξέτασης με τεστ Παπανικολάου, ενώ η Χειρουργός Μαστού, συνεργάτης του Κέντρου Μαστού του Μαιευτηρίου ΛΗΤΩ, κα. Ελένη Φαλιάκου μίλησε για τον έλεγχο με μαστογραφία.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των τριών Νοσοκομείων μέσω του Αντιπροέδρου του Διαγνωστικού και Θεραπευτικού Κέντρου Αθηνών ΥΓΕΙΑ, κ. Θεμιστοκλή Χαραμή, ανακοίνωσαν δράσεις που αποσκοπούν στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πληροφόρηση για τις γυναίκες, ώστε να μπορέσουν να προστατευθούν από τις δύο αυτές επικίνδυνες μορφές γυναικείου καρκίνου.

Δυστυχώς πολλές γυναίκες δε γνωρίζουν ή δεν πιστεύουν ότι μπορεί να κινδυνεύουν.

Στην Ευρώπη κάθε 18 λεπτά, μια γυναίκα πεθαίνει από Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας (KTM). Ο ΚΤΜ είναι ο 2ος συχνότερος καρκίνος στις γυναίκες κάτω των 45 ετών.

Μια στις δέκα γυναίκες θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωή της. Κάθε χρόνο ένα εκατομμύριο γυναίκες παγκοσμίως διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού.

Μόνο ο τακτικός έλεγχος με τεστ Παπανικολάου και η Μαστογραφία μπορούν να βοηθήσουν στον έγκαιρο εντοπισμό και αντιμετώπιση του Καρκίνου.

Προς την κατεύθυνση αυτή τα τρία Νοσοκομεία εκτύπωσαν 50.000 ενημερωτικά έντυπα για την αξία της Πρόληψης που διανεμήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας,σε ειδική ενημερωτική καμπάνια, όπως και στα τρία Νοσοκομεία. Παράλληλα ανακοινώθηκε η προσφορά 1.600 δωρεάν τεστ Παπανικολάου και Μαστογραφιών προς το Δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο της κοινωνικής τους ευθύνης, για το πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής που θα εφαρμόσει ο Δήμος στα Δημοτικά Διαμερίσματα. Η πράξη αυτή αποτελεί μια νέα αντίληψη των τριών Διοικήσεων και εκφράζει τη φυσική ανάγκη των νοσοκομείων ΜΗΤΕΡΑ, ΥΓΕΙΑ και ΛΗΤΩ να συμμετάσχουν, να εμπλέκονται και να εντάσσονται πιο ενεργά μέσα στις κοινωνίες που δραστηριοποιούνται, προσφέροντας στα πλαίσια των αρχών της Εταιρικής Κοινωνικής τους Ευθύνης, δράσεις που συνδέονται άμεσα με το γνωστικό τους αντικείμενο: την ΥΓΕΙΑ.

Ευρύτερος στόχος μέσα από όλες τις παραπάνω δράσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γυναικών για την αξία της πρόληψης ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας, είναι η αφύπνιση και εγρήγορση της Πολιτείας για τη δημιουργία Εθνικών Προγραμμάτων Πρόληψης με τη συνεργασία όλων των επιστημονικών φορέων, δημόσιων και ιδιωτικών.

Γιατί η καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση και καταπολέμηση του καρκίνου είναι η έγκαιρη διάγνωσή του!