Αναγνώριση του Κέντρου Μαστού ως Πλήρες Μέλος του Breast Centers Network

To 2016, το Κέντρο Μαστού του ΜΗΤΕΡΑ αναγνωρίστηκε ως πλήρες μέλος του «Breast Centers Network», του πρώτου διεθνούς δικτύου Κλινικών αποκλειστικά για τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Το «Breast Centers Network» απαρτίζεται από 184 κλινικές μαστού σε όλο τον κόσμο, οι οποίες πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να θεωρούνται Κέντρα Αναφοράς και με στόχο την προώθηση και τη βελτίωση της φροντίδας του καρκίνου του μαστού στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Για το σκοπό αυτό, στο ΜΗΤΕΡΑ:

  • Έχει οργανωθεί Ομάδα ειδικών που απαρτίζουν το Κέντρο Μαστού και επανδρώνεται με εξειδικευμένους Χειρουργούς Μαστού, Ογκολόγους, Ακτινολόγους, Παθολογοανατόμους και ειδικούς Νοσηλευτές, οι οποίοι αξιολογούν τα περιστατικά καταρτίζοντας το εκάστοτε θεραπευτικό πλάνο.
  • Παρέχονται διαγνωστικές υπηρεσίες από άρτια καταρτισμένους Ακτινολόγους, Παθολογοανατόμους και Κυτταρολόγους, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας.
  • Ακολουθούνται αναγνωρισμένα διεθνή πρωτόκολλα, από τη διάγνωση ως τη θεραπεία και αποκατάσταση, εξασφαλίζοντας την παροχή υπηρεσιών με γνώμονα την ασφάλεια του ασθενή.