Πρόγραμμα παροχών υγείας στο Λιμενικό Σώμα

O Όμιλος ΥΓΕΙΑ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κι αναγνωρίζοντας την προσφορά του Λιμενικού Σώματος στην Ελληνική κοινωνία, προσέφερε δωρεάν ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο όχημα για τις ανάγκες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα εκπαίδευσης του προσωπικού για τη λειτουργία του. Επιπλέον, αναλαμβάνει την τακτική και έκτακτη συντήρηση του συγκεκριμένου οχήματος καθ’ όλη τη διάρκεια της ωφέλιμης υπηρεσίας του.

Ακόμη, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ προσέφερε πέντε (5) Συστήματα Τηλεϊατρικής για σκάφη ή απομακρυσμένες εγκαταστάσεις του λιμενικού σώματος, με δωρεάν εκπαίδευση των χειριστών του συστήματος από το ιατρικό δυναμικό του ΥΓΕΙΑ.
Επιπρόσθετα, παρέχεται ένας πλήρης προληπτικός έλεγχος υγείας (check- up) για όλους τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα. Ο έλεγχος θα διενεργείται στα Νοσοκομεία ΥΓΕΙΑ και ΜΗΤΕΡΑ και στα Διαγνωστικά Κέντρα, Υγείαnet Αθηνών και Υγείαnet Περιστέρι. Παράλληλα, μέσω της οικογενειακής κάρτας υγείας, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ παρέχει, μεταξύ άλλων, δωρεάν ιατρικές επισκέψεις για προγραμματισμένα και έκτακτα περιστατικά στα Νοσοκομεία και Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου.

Tα παραπάνω, ανακοινώθηκαν σε  εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου, στην οποία  παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος κ. Δημήτριος Μπαντιάς και ο Διευθυντής της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Λιμενικού Σώματος, Πλοίαρχος κ. Νικόλαος Σοφούλης, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ για την ευγενική του προσφορά.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ΥΓΕΙΑ κ. Ανδρέας Βγενόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:
«Σήμερα προχωρούμε σε μια σημαντική συνδρομή στις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος στο οποίο υπηρετούν άνδρες και γυναίκες που προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες στη χώρα και την κοινωνία. Με την κίνηση αυτή θέλουμε να δείξουμε έμπρακτα, ότι αναγνωρίζουμε το έργο τους, βλέπουμε τις προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες και προσπαθούμε και εμείς να στηρίξουμε την σημαντική αποστολή τους. Αισθανόμαστε τυχεροί που έχουμε την δυνατότητα να συνδράμουμε».