Παίδων ΜΗΤΕΡΑ: Μετεκπαιδευτική Ημερίδα Παιδιατρικής

Όλες οι νεότερες εξελίξεις στον τομέα της διάγνωσης και αντιμετώπισης διαφόρων παιδιατρικών προβλημάτων θα βρεθούν στο επίκεντρο της Μετεκπαιδευτικής Ημερίδας Παιδιατρικής που διοργανώνει για 11η συνεχή χρονιά το παιδιατρικό Νοσοκομείο του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Λούρος» του ΜΗΤΕΡΑ.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των παιδιάτρων, πάνω σε ιδιαίτερα σημαντικά και ενδιαφέροντα παιδιατρικά θέματα, των οποίων η γνώση είναι απαραίτητη για τη σωστή άσκηση της παιδιατρικής πράξης. Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν τα προβλήματα που αφορούν στο πεπτικό σύστημα, όπως η διερεύνηση και αντιμετώπιση του βρέφους και του παιδιού με δυσκολία στη σίτιση, οι ενδείξεις χορήγησης των ειδικών θεραπευτικών γαλάτων, ενώ θα δοθεί ομιλία για το νεογνικό screening για την ακοή και τη χρησιμότητά του στην έγκαιρη διάγνωση της βαρηκοΐας και κατ’ επέκταση στην πρόληψη διαταραχών της ανάπτυξης του λόγου στο παιδί.

Παράλληλα, θα τεθούν προβληματισμοί ως προς την αλόγιστη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής στους εφήβους και τις ενδείξεις χορήγησής τους, ενώ θα αναπτυχθούν και θέματα σχετικά με τις λοιμώξεις.  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η ομιλία για  τον ιό Ζίκα και κατά πόσο αποτελεί απειλή για τη χώρα μας. Θα αναφερθούν, επίσης, και οι νέες τεχνικές ταχείας ανίχνευσης λοιμωδών παραγόντων.

Η ημερίδα διοργανώνεται από την Αναπλ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών & Επιστημονική Διευθύντρια του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ  κα Ευαγγελία Λαγκώνα και τους συνεργάτες της και είναι ανοιχτή προς το κοινό. Δείτε το πρόγραμμα

Το Παίδων MHTEΡΑ, μέλος του Ομίλου MIG, λειτουργεί από το 2003, με 24ωρη κάλυψη εξωτερικών ιατρείων, σε εφημερία 365 ημέρες το χρόνο και 115 κλίνες νοσηλείας όλων των κατηγοριών και  παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας περίθαλψης, στελεχωμένο με όλες τις ειδικότητες και υπο-ειδικότητες της Παιδιατρικής. Καταξιωμένοι επιστήμονες- τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό- με τις γνώσεις και την εμπειρία τους εισήγαγαν στο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ τις πιο εξελιγμένες κλινικές εφαρμογές και θεραπείες, καθιστώντας το έτσι το μεγαλύτερο ιδιωτικό παιδιατρικό φορέα της χώρας μας.