ΜΗΤΕΡΑ: Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΩΡΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • Η πρώτη στην Ελλάδα Παιδοκαρδιολογική-Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική που λειτουργεί σε ιδιωτικό παιδιατρικό νοσοκομείο
  • Αντιμετώπιση πλέον στη χώρα μας του συνόλου των Παιδοκαρδιολογικών-Παιδοκαρδιοχειρουργικών περιστατικών

« Τα υφιστάμενα παιδοκαρδιοχειρουργικά κέντρα της χώρας μας συνέχισε ο κ. Σταύρου «μπορούν να καλύπτουν ένα μέρος μόνο των επεμβάσεων, με αποτέλεσμα πάνω από 200 περιστατικά να αναγκάζονται να καταφεύγουν σε νοσηλευτικά ιδρύματα του εξωτερικού υποχρεώνοντας τα Δημόσια Ασφαλιστικά Ταμεία σε μία ετήσια δαπάνη πολλών εκατομμύριων ευρώ».

Τη νέα Κλινική στελεχώνουν οι κ.κ.:

  • Γεώργιος Σαρρής, Καρδιοχειρουργός Παίδων, ως Διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής Παίδων, με εκπαίδευση και προϋπηρεσία στις Η.Π.Α (Πανεπιστήμια Harvard, Stanford, Emory, Cleveland Clinic) και στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.
  • Ιωάννης Παπαγιάννης, Παιδοκαρδιολόγος, ως Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής Παίδων, με εκπαίδευση και προϋπηρεσία στις Η.Π.Α. (Πανεπιστήμια Washington, Duke, Harvard) και στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.
  • Γεώργιος Κυρβασίλης, Αναισθησιολόγος, ως Διευθυντής Καρδιοαναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας Παίδων, με εκπαίδευση και προϋπηρεσία στις Η.Π.Α. (Πανεπιστήμια Washington, Harvard) και στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και πολλοί άλλοι υψηλού επιπέδου επιστημονικοί συνεργάτες.

Επίσης, δήλωσε ότι στο πλαίσιο του εκτεταμένου Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ο Όμιλος Υγεία, συνεχίζοντας τη στενή συνεργασία μεταξύ των άλλων και με τους Συλλόγους Καρδιοπαθών Παιδιών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, θα νοσηλεύει, δωρεάν, παιδιά που δεν διαθέτουν τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Υγεία, κ. Θεμιστοκλής Χαραμής δήλωσε : «Όραμά μας είναι η ανάπτυξη και επέκταση του Ομίλου ΥΓΕΙΑ στη Ν.Α. Ευρώπη και Μεσόγειο, δημιουργώντας ταυτόχρονα στην Αθήνα κέντρα αναφοράς σε συγκεκριμένες ειδικότητες, τα οποία θα υποστηρίξουν τις περιφερειακές μονάδες. Μέσα στα πλαίσια αυτά, δημιουργήθηκε και η Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική του ΜΗΤΕΡΑ, η οποία θα καλύψει τις ανάγκες, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και των γειτονικών χωρών. Ήδη, αντιμετωπίστηκε, δωρεάν, με επιτυχία το πρώτο καρδιοχειρουργικό περιστατικό παιδιού από τη Σερβία με τη διαμεσολάβηση της Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Γιουγκοσλαβίας».

Η νέα Κλινική περιλαμβάνει Χειρουργεία, Καρδιολογική–Καρδιοχειρουργική Μ.Ε.Θ. και Αιμοδυναμικό-Ηλεκτροφυσιολογικό Εργαστήριο αποκλειστικά για παιδιά.