Δημιουργία του πρώτου ολοκληρωμένου Παιδο – Οφθαλμολογικού Τμήματος

Το ΠΑΙΔΩΝ ΜΗΤΕΡΑ, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη για ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των οφθαλμολογικών παθήσεων στα παιδιά, προχώρησε στη δημιουργία του πρώτου ολοκληρωμένου Παιδο – Οφθαλμολογικού Τμήματος στην Ελλάδα.

H  παρουσίαση του νέου Παιδο – Οφθαλμολογικού Τμήματος στην Επιστημονική κοινότητα  θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009 και ώρα 10:00 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. ΛΟΥΡΟΣ» του ΜΗΤΕΡΑ. Στην Παρουσίαση θα απευθύνουν χαιρετισμό οι κ.κ. Κων/νος Σταύρου, Πρόεδρος Δ.Σ. ΜΗΤΕΡΑ, Χρήστος Μπαρτσόκας, Oμ. Καθηγητής Παιδιατρικής – Διευθυντής ΠΑΙΔΩΝ ΜΗΤΕΡΑ και η κα. Γεωργία Χρούσου, Καθηγήτρια Οφθαλμολογίας – Διευθύντρια Παιδο-Οφθαλμολογικού Τμήματος ΜΗΤΕΡΑ. Tην παρουσίαση θα ακολουθήσει η 1η Ετήσια Παιδο – Οφθαλμολογική Ημερίδα του Τμήματος.

Το Παιδο – Οφθαλμολογικό Τμήμα, που έχει αναπτυχθεί σε ξεχωριστό χώρο εντός του ΠΑΙΔΩΝ ΜΗΤΕΡΑ, με εξωτερικά ιατρεία και άρτια εξοπλισμένο χειρουργείο, είναι σε θέση να καλύψει ΟΛΑ τα Παιδο – Οφθαλμολογικά περιστατικά. Ο εξοπλισμός του Τμήματος είναι τελευταίας γενιάς και ανταποκρίνεται πλήρως στις δυνατότητες των Συνεργατών – Ιατρών.

Η σύγχρονη Οφθαλμιατρική απαιτεί τη συστέγαση πολλών υποειδικοτήτων για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων. Για το λόγο αυτό, το Παιδο – Οφθαλμολογικό Τμήμα έχει στελεχωθεί από μία ομάδα εξαίρετων επιστημόνων. Το Τμήμα διευθύνει η κα. Γεωργία Δ. Χρούσου, MD, Καθηγήτρια Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Georgetown Washington DC, με ειδίκευση στην Παιδο – Οφθαλμολογία και το Στραβισμό. Οι υπόλοιπες υποειδικότητες της Παιδο – Οφθαλμολογίας καλύπτονται ως εξής:

• Υαλοειδής – αμφιβληστροειδής και παιδικό τραύμα: Ιωάννης Σταύρακας,Οφθαλμίατρος, μέλος των FRCS και MRCO.
• Κερατοειδής, πρόσθιο ημιμόριο και διαθλαστική χειρουργική: Χαρίλαος Μπριλάκης,Οφθαλμίατρος, MD, MPH.
• Οφθαλμοπλαστική και χειρουργική κόγχου και δακρυϊκής συσκευής: Γεώργιος Χαρώνης, Οφθαλμίατρος, MD και Αθανάσιος Ρουμελιώτης, Οφθαλμίατρος, MD.

Το Παιδο – Οφθαλμολογικό Τμήμα του ΠΑΙΔΩΝ ΜΗΤΕΡΑ αποτελεί μία πρωτοπορία για τον Ελλαδικό χώρο και μία λύση ουσίας για τα ελληνόπουλα που αντιμετωπίζουν οφθαλμολογικά προβλήματα.