Δημιουργία του πρώτου ολοκληρωμένου Παιδο – Οφθαλμολογικού Τμήματος

Το ΠΑΙΔΩΝ ΜΗΤΕΡΑ, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη για ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των οφθαλμολογικών παθήσεων στα παιδιά, προχώρησε στη δημιουργία του πρώτου ολοκληρωμένου Παιδο – Οφθαλμολογικού Τμήματος στην Ελλάδα.

H  παρουσίαση του νέου Παιδο – Οφθαλμολογικού Τμήματος στην Επιστημονική κοινότητα  θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009 και ώρα 10:00 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. ΛΟΥΡΟΣ» του ΜΗΤΕΡΑ. Στην Παρουσίαση θα απευθύνουν χαιρετισμό οι κ.κ. Κων/νος Σταύρου, Πρόεδρος Δ.Σ. ΜΗΤΕΡΑ, Χρήστος Μπαρτσόκας, Oμ. Καθηγητής Παιδιατρικής – Διευθυντής ΠΑΙΔΩΝ ΜΗΤΕΡΑ και η κα. Γεωργία Χρούσου, Καθηγήτρια Οφθαλμολογίας – Διευθύντρια Παιδο-Οφθαλμολογικού Τμήματος ΜΗΤΕΡΑ. Tην παρουσίαση θα ακολουθήσει η 1η Ετήσια Παιδο – Οφθαλμολογική Ημερίδα του Τμήματος.

Το Παιδο – Οφθαλμολογικό Τμήμα, που έχει αναπτυχθεί σε ξεχωριστό χώρο εντός του ΠΑΙΔΩΝ ΜΗΤΕΡΑ, με εξωτερικά ιατρεία και άρτια εξοπλισμένο χειρουργείο, είναι σε θέση να καλύψει ΟΛΑ τα Παιδο – Οφθαλμολογικά περιστατικά. Ο εξοπλισμός του Τμήματος είναι τελευταίας γενιάς και ανταποκρίνεται πλήρως στις δυνατότητες των Συνεργατών – Ιατρών.

Η σύγχρονη Οφθαλμιατρική απαιτεί τη συστέγαση πολλών υποειδικοτήτων για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων. Για το λόγο αυτό, το Παιδο – Οφθαλμολογικό Τμήμα έχει στελεχωθεί από μία ομάδα εξαίρετων επιστημόνων. Το Τμήμα διευθύνει η κα. Γεωργία Δ. Χρούσου, MD, Καθηγήτρια Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Georgetown Washington DC, με ειδίκευση στην Παιδο – Οφθαλμολογία και το Στραβισμό. Οι υπόλοιπες υποειδικότητες της Παιδο – Οφθαλμολογίας καλύπτονται ως εξής:

• Υαλοειδής – αμφιβληστροειδής και παιδικό τραύμα: Ιωάννης Σταύρακας,Οφθαλμίατρος, μέλος των FRCS και MRCO.
• Κερατοειδής, πρόσθιο ημιμόριο και διαθλαστική χειρουργική: Χαρίλαος Μπριλάκης,Οφθαλμίατρος, MD, MPH.
• Οφθαλμοπλαστική και χειρουργική κόγχου και δακρυϊκής συσκευής: Γεώργιος Χαρώνης, Οφθαλμίατρος, MD και Αθανάσιος Ρουμελιώτης, Οφθαλμίατρος, MD.

Το Παιδο – Οφθαλμολογικό Τμήμα του ΠΑΙΔΩΝ ΜΗΤΕΡΑ αποτελεί μία πρωτοπορία για τον Ελλαδικό χώρο και μία λύση ουσίας για τα ελληνόπουλα που αντιμετωπίζουν οφθαλμολογικά προβλήματα.

ΜΗΤΕΡΑ: Αγγελία

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ κατέχοντας ηγετική θέση στον τομέα των ιδιωτικών νοσοκομειακών μονάδων προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της συνεχούς ανάπτυξης του με στόχο την παροχή ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών ποιοτικού επιπέδου, επιθυμεί να προσλάβει: ΙΑΤΡΟΥΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ για απασχόληση στα Κεντρικά Εργαστήρια.
Μάθετε περισσότερα..