Ιπποκράτης: Απολαμβάνουμε το καλοκαίρι με ασφάλεια!

Εξ’ ορισμού οι καλοκαιρινές διακοπές είναι συνώνυμες με την ξεγνοιασιά, την ανεμελιά, τη χαλάρωση και την ξεκούραση. Το κολύμπι και τα παιχνίδια στο νερό τα απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, ώστε ότι και αν κάνουμε στη θάλασσα, να είναι ασφαλές τόσο για εμάς όσο και για τους γύρω μας.

https://www.facebook.com/mitera.hospital/videos/1709232419244742/

Με προσοχή απολαμβάνουμε τον ήλιο!

Αποφεύγουμε να πηγαίνουμε στη θάλασσα μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ., γιατί εκείνη την ώρα ο ήλιος καίει πολύ!

Φοράμε τα γυαλιά μας!

Δεν ξεχνάμε να έχουμε πάντα μαζί μας τα γυαλιά ηλίου μας, τα οποία μας προστατεύουν από τις UVA και UVB ηλιακές ακτίνες.

Το καπέλο μας: ο πιο σημαντικός μας σύμμαχος στο παιχνίδι δεν είναι άλλος από το καπέλο μας!

Βάζουμε πάντα Αντηλιακό!

Προσοχή, βάζουμε αντηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας, είτε έχει ήλιο είτε έχει συννεφιά. Καλό είναι να βάζουμε μισή ώρα πριν πάμε στη θάλασσα και να επαναλαμβάνουμε κάθε δυο ώρες.

Πίνουμε αρκετό νερό!

Το νερό είναι πηγή ζωής και ιδιαίτερα σημαντικό το καλοκαίρι, γι’ αυτό  θα πρέπει να μην ξεχνάμε να πίνουμε νερό.

Προσέχουμε στις πισίνες!

Μπορούμε να απολαύσουμε το κολύμπι στην πισίνα, με ιδιαίτερη προσοχή όμως ποτέ μόνοι μας. Πάντα με  παρέα τη μαμά, τον μπαμπά η κάποιον ενήλικα.

Δεν κολυμπάμε με γεμάτο στομάχι!

Φροντίζουμε να έχουν περάσει τουλάχιστον 2 ώρες από την ώρα που φάγαμε. Επίσης, προτιμήστε να μην κολυμπήσετε αν η θάλασσα είναι ταραγμένη, επιλέξτε κάποιο παιχνίδι στην άμμο!

Βουτιές; 

Στα περισσότερα παιδιά, αρέσουν οι βουτιές στη θάλασσα, όμως θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί μικροί μου φίλοι … θα πρέπει να ξέρετε καλό κολύμπι, να είστε πάντα με κάποιον ενήλικα μαζί ο οποίος θα γνωρίζει το βάθος της θάλασσας και θα ξέρει αν υπάρχει σ’αυτό βραχώδες μέρος.

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

Το καλοκαίρι έφτασε  και ο Ιπποκράτης μας δίνει  τις απαραίτητες συμβουλές για να απολαύσουμε το παιχνίδι, τον ήλιο και τη θάλασσα!