Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ΜΗΤΕΡΑ: Υψηλή ποιότητα και μέγιστη ασφάλεια

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ΜΗΤΕΡΑ που  λειτουργεί από το 2015, είναι μια σύγχρονη Μονάδα δυναμικότητας 15 μηχανημάτων  τεχνητού νεφρού όπου σε πλήρη ανάπτυξη μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 90 ασθενείς, διενεργώντας όλα τα είδη της αιμοκάθαρσης.

Η Μονάδα διαθέτει τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό, και είναι στελεχωμένη από εξειδικευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο σε συνδυασμό με την τήρηση των Διεθνών Πρωτοκόλλων, εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.

Για τους ασθενείς…

Διαθέτει ειδικά σχεδιασμένες καρέκλες που λειτουργούν με ηλεκτρονικό σύστημα χειρισμού και είναι μελετημένες για άνετη παραμονή των ασθενών κατά τη διάρκεια της συνεδρίας αιμοκάθαρσης αλλά και άμεση αντιμετώπιση έκτακτων συμβάντων, ενώ ταυτόχρονα για τη διευκόλυνση των ασθενών, εφόσον ζητηθεί, διατίθενται και κλίνες. Ακόμα, υπάρχει η δυνατότητα parking στο χώρο του ΜΗΤΕΡΑ και  πρόσβαση για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Ο κάθε ασθενής έχει στη διάθεσή του, ατομική εγκατάσταση οξυγόνου, συσκευή τηλεόρασης, ραδιόφωνο και τηλεφωνική γραμμή καθώς και δυνατότητα για γεύμα, σνακ ή αναψυκτικό. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας αιμοκάθαρσης παρακολουθούνται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΤΝ  που αντιμετωπίζει άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Ταυτόχρονα, λαμβάνεται ειδική μέριμνα ώστε να εξασφαλίζονται απόλυτα οι συνθήκες υγιεινής, με σκοπό την απόλυτη ασφάλεια στη νοσηλεία των ασθενών:

 • Απομονωμένος θάλαμος για οροθετικούς ασθενείς
 • Συνεχής καθαρισμός και απολύμανση όλων των χώρων της μονάδας
 • Αποστείρωση των μηχανημάτων μετά από κάθε βάρδια
 • Καθημερινός έλεγχος του συστήματος επεξεργασίας νερού με online παρακολούθησή του

Ιατρική εξειδίκευση & τεχνολογία αιχμής

Η Μονάδα υποστηρίζεται από:

 • Έμπειρους νεφρολόγους με διαρκή ενημέρωση στα σύγχρονα δεδομένα.
 • Εξειδικευμένους νοσηλευτές, με βαθιά γνώση της θεραπείας της αιμοκάθαρσης, αλλά και των πολύπλευρων κλινικών, ψυχολογικών και κοινωνικών αναγκών των χρονίως πασχόντων.
 • Καρδιολόγο, με εμπειρία στα προβλήματα των νεφροπαθών που παρακολουθεί σε μόνιμη βάση τους ασθενείς της Μονάδας μας.
 • Ομάδα αγγειοχειρουργών με σημαντική εμπειρία και επιτυχημένη πρακτική στη δημιουργία αγγειακών προσπελάσεων (μοσχεύματα, fistula, κεντρικοί φλεβικοί καθετήρες).
 • Διαιτολόγο, με εξειδίκευση στις ιδιαίτερες ανάγκες των αιμοκαθαιρούμενων.

Η Μονάδα διαθέτει:

 • 14 μηχανήματα τεχνητού νεφρού FRESENIUS 5008S (πρόκειται για το τελευταίο μοντέλο της κορυφαίας παγκοσμίως εταιρείας τεχνητού νεφρού, που εξασφαλίζει επιλογή online αιμοκάθαρσης, απόλυτη ασφάλεια και 100% αποτελεσματική θεραπεία  με δυνατότητα μέτρησης του δείκτη επάρκειας Kt/V)
 • υλικά αιμοκάθαρσης (φίλτρα, διαλύματα, βελόνες, κλπ) τα οποία ανταποκρίνονται στα υψηλότερα standards ποιότητας και ασφάλειας
 • καρδιολογικά monitors, καρδιογράφο, μηχάνημα μέτρησης αερίων αίματος, αναρροφήσεις, οξύμετρα, οξυγόνο και πιεσόμετρα καθώς και τροχήλατο ανακοπής πλήρως εξοπλισμένο με απινιδωτή.
 • Κίτρινη Μονάδα για τη θεραπεία ασθενών με HBV.
 • Δίκτυο απιονισμένου νερού με σύστημα συνεχούς ροής.

Ασφάλεια και αξιοπιστία

Το βασικό πλεονέκτημα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού είναι πως λειτουργεί εντός μιας μεγάλης και οργανωμένης Κλινικής, με κάλυψη από ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και άμεση δυνατότητα κλήσεως σε περίπτωση έκτακτων περιστατικών.

Επιπλέον, εφαρμόζεται το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα CODE BLUE, σύμφωνα με το οποίο, εξειδικευμένη ιατρονοσηλευτική ομάδα αποτελούμενη από καρδιολόγο, αναισθησιολόγο και νοσηλευτή ΜΕΘ αναλαμβάνει δράση σε περίπτωση καρδιοαναπνευστικού προβλήματος.