5 χρήσιμες συμβουλές για τις νέες μητέρες

Γράφει η
Ομάδα Μητρικού Θηλασμού, ΜΗΤΕΡΑ

Οι νέοι γονείς προσμένουν με χαρά και ανυπομονησία την γέννηση του βρέφους τους. Η καθημερινότητα του ζευγαριού αλλάζει, από την στιγμή που θα γεννηθεί το νέο μέλος και αυτό σίγουρα γεμίζει με άγχος και κούραση το ζευγάρι, ιδιαιτέρως τη νέα μητέρα. Σίγουρα, η λύση είναι υπομονή και ηρεμία, αλλά και κάποιες χρήσιμες συμβουλές που θα βοηθήσουν στην ομαλή πορεία της γονεϊκότητας.

  • Αφήστε την τελειότητα πίσω…

Νιώστε άνετα στον χώρο σας, χωρίς όμως να ¨κυνηγάτε¨ την τελειότητα. Εστιάστε στα απολύτως απαραίτητα, όπως στην καθαριότητα του σπιτιού και στο μαγείρεμα, χωρίς να υπερβάλετε. ¨Φορέστε¨ το βρέφος σας σε ένα μάρσιπο και διαμορφώστε τον χώρο του σπιτιού σας με βάση τις νέες ανάγκες.

  • Ζητήστε ή δεχτείτε βοήθεια, όποτε σας προσφέρεται…

Με αυτό τον τρόπο θα έχετε την δυνατότητα να περάσετε περισσότερο ευχάριστο χρόνο με το βρέφος σας και να φροντίσετε τον εαυτό σας. Η βοήθεια του πατέρα για να αναλάβει το μπάνιο ή το άλλαγμα του βρέφους είναι πάντα καλοδεχούμενη.

  • Κοιμηθείτε…είναι αυτό εφικτό;

Μπορείτε να ξεκουράζεστε ή και να κοιμάστε όταν το βρέφος σας κοιμάται και αυτό. Χαλαρώστε με ένα ζεστό μπάνιο, διαβάζοντας ένα βιβλίο ή βλέποντας μία ταινία που σας αρέσει ή πίνοντας ένα ζεστό ρόφημα και μην ξεχάσετε να χαμηλώσετε τον ήχο του τηλεφώνου σας.

  • Μια βόλτα σίγουρα θα σας ωφελήσει…

Επιλέξτε να κάνετε έναν περίπατο κοντά στο σπίτι με το μάρσιπο ή και το καρότσι ή και ακόμα μία βόλτα σε ένα ανοιχτό χώρο μια ηλιόλουστη ημέρα. Εφοδιαστείτε με όλα τα απαραίτητα για την περιποίηση του βρέφους σας,θηλάστε  ελεύθερα και απολαύστε την βόλτα με την  παρέα του συντρόφου σας ή και αγαπημένων σας ανθρώπων.

  • Αγαπήστε τον εαυτό σας…

Δώστε χρόνο στο σώμα σας να επανέλθει μετά τον τοκετό. Κρατήστε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας καθημερινά, κάνοντας ένα ζεστό μπάνιο. Αγοράστε κάτι όμορφο για εσάς.

Οι πρώτες μέρες στο σπίτι με ένα νεογέννητο φαντάζουν δύσκολες. Μην ξεχνάτε να απολαμβάνετε αυτές τις μικρές και τόσο σημαντικές στιγμές μαζί του.