Συνέδριο Δωρεάς Οργάνων και Mεταμοσχεύσεων

Το Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας, διοργάνωσε διεθνές συνέδριο για την Δωρεά Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων, στο Μουσείο της Ακρόπολης, στις 6 & 7 Δεκεμβρίου 2018.

Διοργανωτής του συνεδρίου ήταν  η Α΄ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ με συνδιοργανωτή τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν η συντονισμένη προσπάθεια ανάδειξης σύγχρονων μεθόδων και βέλτιστων πρακτικών που οδηγούν στην εφαρμογή ενός άρτιου συστήματος Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων.

Το ιδιαίτερο πλεονέκτημα του συνεδρίου ήταν η πανελλαδική συμμετοχή ιατρών και η εκπροσώπηση από ευρωπαϊκές χώρες όπως η Πορτογαλία, η Κροατία, η Ολλανδία και η Ιταλία οι οποίες έχουν αναπτύξει επιτυχή προγράμματα.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ), του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και της Ελληνικής Εταιρίας Μεταμοσχεύσεων.

Η Πρόεδρος  της Οργανωτικής Επιτροπής και Διευθύντρια της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του ΜΗΤΕΡΑ, κ. Ελευθερία Κρικέλη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε ιατρο-κοινωνικά θέματα, όπως η Δωρεά Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων. Έμπρακτη απόδειξη είναι η αμέριστη υποστήριξη του όλου εγχειρήματος. Ελπίζω ότι το συνέδριο αυτό θα αποτελέσει τον καταλύτη για την προβολή και διάδοση πρόσφορων και δοκιμασμένων μεθοδολογιών που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση και βελτίωση του συστήματος των Μεταμοσχεύσεων της χώρας μας, σε στάθμη υψηλών προδιαγραφών, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα».