Μετεκπαιδευτική Ημερίδα Παιδιατρικής

Όλες οι νεότερες εξελίξεις στον τομέα της διάγνωσης και αντιμετώπισης διαφόρων παιδιατρικών προβλημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της Μετεκπαιδευτικής Ημερίδας Παιδιατρικής που διοργάνωσε  για 13η συνεχή χρονιά το παιδιατρικό Νοσοκομείο του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 στην Αίγλη του Ζαππείου (αίθουσα “Ολυμπία”).

Η ετήσια μετεκπαιδευτική ημερίδα διοργανώνεται από την Αναπλ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών & Επιστημονική Διευθύντρια του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ κα Ευαγγελία Λαγκώνα και τους συνεργάτες της, ενώ ομιλητές ήταν παιδίατροι και ειδικοί με βαθιά γνώση και εμπειρία του αντικειμένου τους.

Σκοπός της ημερίδας, ήταν η ενημέρωση πάνω σε ιδιαίτερα σημαντικά και ενδιαφέροντα παιδιατρικά θέματα, σύμφωνα με τα πρόσφατα βιβλιογραφικά δεδομένα. Μεταξύ των άλλων, συζητήθηκαν  οι τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στη διερεύνηση και αντιμετώπιση των ουρολοιμώξεων στα παιδιά, που αποτελούν τις συχνότερες μικροβιακές λοιμώξεις της βρεφικής και πρώτης παιδικής ηλικίας. Οι εμπύρετες ουρολοιμώξεις ιδιαίτερα στα μικρότερης ηλικίας παιδιά υποκρύπτουν συχνά ανατομικές ανωμαλίες του ουροποιητικού συστήματος. Παράλληλα, αναπτύχθηκε το θέμα των σταφυλοκοκκικών λοιμώξεων του δέρματος που αποτελούν το 85% και πλέον των λοιμώξεων που προκαλεί ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος στα παιδιά και η σημασία της τήρησης των κανόνων υγιεινής στην πρόληψη της μετάδοσης των λοιμώξεων αυτών.