2η Ημερίδα Ρινοπλαστικής

Η 2η ημερίδα ρινοπλαστικής πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο “Ν. ΛΟΥΡΟΣ” στο νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, από το τμήμα Λειτουργικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής Ρινός του ΜΗΤΕΡΑ και το Τμήμα Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Παραρρινίων και Βάσης Κρανίου του ΥΓΕΙΑ.

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν: ο Hesham Saleh Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Πλαστικής Χειρουργικής Πορσώπου, Διευθυντής ΩΡΛ και Πλαστικός χειρουργός προσώπου στο Λονδίνο και ο Antonio Sousa Vieira Διευθυντής Κλινικής ΩΡΛ Πλαστικής Χειρουργικής προσώπου στο Porto.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν όλα τα σύγχρονα μέσα για την απεικόνιση της μύτης και την πρόβλεψη του αναμενόμενου αποτελέσματος, ο ρόλος του ρινικού διαφράγματος στη ρινοπλαστική καθώς και υψηλού επιπέδου τεχνικές χειρισμού ακρορρινίου και ασυμμετρίας της μύτης με κλειστή ή ανοικτή προσπέλαση.

Έγινε σαφής διάκριση της προβολής και της στροφής του ακρορρινίου και τη σημασία τους για την αισθητική του προσώπου αλλά και τις τεχνικές εκείνες που μας επιτρέπουν να έχουμε τον έλεγχο των παραμέτρων αυτών.

Επίσης, παρουσιάστηκε η βήμα προς βήμα προσέγγιση της διορθωτικής αποτυχημένης ρινοπλαστικής και video χειρουργικής επέμβασης αντίστοιχου επιλεγμένου περιστατικού.