Βλαστοκύτταρα Ομφάλιου Λώρου: H Πύλη στη Μοριακή Ιατρική

Μεγάλη είναι πλέον η πιθανότητα θεραπείας κυρίως νευρικών και κινητικών παθήσεων όπως η νόσος Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον αλλά και καρδιακών παθήσεων με μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων.

Έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί παγκοσμίως περισσότερες από 6.000 μεταμοσχεύσεις βλαστοκυττάρων σε συμβατούς δότες που πάσχουν από λευχαιμία, γενετικές ή νεοπλασματικές νόσους και αιματολογικές διαταραχές, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια σύμφωνα με περισσότερες από 200 κλινικές δοκιμές που διενεργήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο, βλαστοκύτταρα ομφαλίου λώρου χρησιμοποιήθηκαν για τη θεραπεία παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, του διαβήτη τύπου Ι, εγκεφαλικών επεισοδίων και της ασθένειας “Krabbs”.

Στα παραπάνω επικεντρώθηκαν η Συνέντευξη Τύπου και η Επιστημονική Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκαν από τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ – ΜΗΤΕΡΑ – ΛΗΤΩ, την Τρίτη 10 Ιουλίου 2007 με αφορμή την επίσκεψη του Dr. David Matzilevich, Επιστημονικού Διευθυντή της New England Cord Blood Bank Inc. και Αναπλ. Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard.

Η New England Cord Blood Bank Inc. είναι μια από τις πλέον έμπειρες και μεγαλύτερες τράπεζες βλαστοκυττάρων ομφαλοαίματος των ΗΠΑ και σε συνεργασία με τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ – ΜΗΤΕΡΑ – ΛΗΤΩ και τις εταιρείες Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. και Minmax Health Ltd. δημιούργησαν εταιρεία αποθήκευσης βλαστοκυττάρων με την επωνυμία “Stem-Health S.A.”.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, σκοπός της Stem-Health S.A. είναι η δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου τραπεζών βλαστοκυττάρων, με αποκλειστικότητα συνεργασίας για 23 χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, το οποίο πληροί υψηλότατες προδιαγραφές και είναι εγκεκριμένο από την American Association of Blood Banks (ΑΑΒΒ). Μέσω αυτών των τραπεζών δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να αποθηκεύουν πλέον στην ίδια τους τη χώρα τα βλαστοκύτταρα των νεογέννητων παιδιών τους.

Στόχος της επίσκεψης του κ. Matzilevich, μεταξύ άλλων, είναι η προώθηση της συνεργασίας σε ερευνητικό επίπεδο, μεταξύ της New England Cord Blood Bank Inc και της Stem-Health S.A, για τη θεραπεία της μεσογειακής και δρεπανοκυτταρικής αναιμίας.

Όπως τόνισε, τέλος, ο κ. Μatzilevich, η δυνατότητα των πολυδύναμων βλαστικών κυττάρων ομφάλιου λώρου να διασχίζουν τα όρια μεταξύ των κυτταρικών σειρών, θα επανακαθορίσει και θα κατευθύνει το μέλλον τόσο της μοριακής όσο και της αναγεννητικής Ιατρικής.

Όμιλος ΥΓΕΙΑ: Αγγελία

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της συνεχούς ανάπτυξης του με στόχο την παροχή ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών ποιοτικού επιπέδου, επιθυμεί να προσλάβει: ΙΑΤΡΟΥΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΥΣ
ΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΑΣΤΟΥ & ΑΞΟΝΙΚΟΥ-ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ
Διαβάστε περισσότερα..