Η συνεχής συνεργασία με όλα τα Τμήματα και τους Ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων του Ομίλου ΥΓΕΙΑ συμβάλλει στην αντιμετώπιση και των πιο δύσκολων ιατρικών περιστατικών.

Διερεύνηση υπογονιμότητας

Η Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής IVF ΜΗΤΕΡΑ διενεργούνται όλοι οι έλεγχοι που θα βοηθήσουν τον ειδικό υπογονιμότητας να σχεδιάσει τη βέλτιστη, εξατομικευμένη αντιμετώπιση για κάθε ζευγάρι. Από ένα απλό σπερμοδιάγραμμα μέχρι εξειδικευμένες γενετικές εξετάσεις, η διαδικασία ελέγχου ολοκληρώνεται εντός της Μονάδας.

Εξωσωματική Γονιμοποίηση (IVF)

Η γονιμοποίηση που επιτυγχάνεται από την ένωση του ωαρίου με το σπερματοζωάριο, εκτός σώματος, στο εμβρυολογικό εργαστήριο. Το έμβρυο που προκύπτει αναπτύσσεται σε ελεγχόμενες συνθήκες, πριν τη μεταφορά του στη μήτρα της μητέρας.

Ενδομήτρια Σπερματέγχυση (IUI)

Η διαδικασία κατά την οποία το σπέρμα προετοιμάζεται αρχικά στο εργαστήριο και, κατόπιν, εγχύεται στη μήτρα. Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται η γονιμοποίηση του ωαρίου.

Δωρεά Ωαρίων

Η διαδικασία κατά την οποία χρησιμοποιούνται ωάρια ανώνυμης δότριας, τα οποία γονιμοποιούνται στο εργαστήριο και τα έμβρυα που προκύπτουν μεταφέρονται στη μήτρα της λήπτριας.

Δωρεά Σπέρματος

Η διαδικασία κατά την οποία χρησιμοποιείται σπέρμα ανώνυμου δότη, είτε για ενδομήτρια σπερματέγχυση, είτε για εξωσωματική γονιμοποίηση.

Κρυοσυντήρηση ωαρίων

Πρόκειται για μία καινοτόμο υπηρεσία του Institute of Life που εξασφαλίζει στις γυναίκες τη δυνατότητα να “παγώσουν” τον χρόνο και να επιλέξουν αυτές πότε θα γίνουν μητέρες. Ο αριθμός και η ποιότητα των ωαρίων ελαττώνεται μετά τα 35 έτη, οπότε μειώνεται η πιθανότητα εγκυμοσύνης. Η κρυοσυντήρηση ωαρίων προσφέρει πλέον μία διέξοδο στο πρόβλημα αυτό.

Διαβάστε περισσότερα για την κρυοσυντήρηση ωαρίων εδώ.

Παρένθετη Μητρότητα

Αν η ιατρική κατάσταση μίας γυναίκας καθιστά απίθανη ή επικίνδυνη μία εγκυμοσύνη, τότε μία άλλη γυναίκα κυοφορεί και γεννά το παιδί της.

Διατήρηση γονιμότητας

Η προληπτική κρυοσυντήρηση ωαρίων ή σπέρματος με σκοπό τη χρήση σε μεταγενέστερο χρόνο. Εφαρμόζεται σε περιπτώσεις που
ο/η ενδιαφερόμενος/η θέλει να αναβάλει τη τεκνοποίηση, για ιατρικούς ή κοινωνικούς λόγους.

Ψυχολογική και Συμβουλευτική Υποστήριξη

Ο Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας βρίσκεται δίπλα στα ζευγάρια, τόσο κατά τη διάρκεια της θεραπείας όσο και μετά την ολοκλήρωσή της.