ΩΡΛ

Η ΩΡΛ κλινική του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ είναι εξειδικευμένη τόσο στην αντιμετώπιση των παθήσεων της Παιδικής ηλικίας, όσο και στις παθήσεις των ενηλίκων.

Η Κλινική

Η ΩΡΛ κλινική του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ είναι εξειδικευμένη τόσο στην αντιμετώπιση των παθήσεων της Παιδικής ηλικίας, όσο και στις παθήσεις των ενηλίκων. Παρέχει τις υπηρεσίες της με σύγχρονο εξοπλισμό και άρτια καταρτισμένο προσωπικό.

Το διαγνωστικό τμήμα είναι πλήρως εξοπλισμένο και εξειδικευμένο για τον έλεγχο νεογνών, παίδων και ενηλίκων. Τα ιατρεία διαθέτουν εξοπλισμό για την εκτέλεση Screening test στα νεογνά (ωτοακουστικών εκπομπών και ακουστικών προκλητών δυναμικών του εγκεφαλικού στελέχους), καθώς και τυμπανογράμματος, ηχητικών αντανακλαστικών και ακοογράμματος σε παιδιά και ενήλικες. Επίσης διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένο ενδοσκοπικό τμήμα τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.

Το Χειρουργικό τμήμα διαθέτει τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής όπως ενδοσκοπικό εξοπλισμό, μικροσκόπια αιχμής, ραδιοσυχνότητες και laser.

Στο Χειρουργικό Τμήμα διενεργούνται επεμβάσεις:

• ωτοχειρουργικής
• ρινοχειρουργικής (ενδοσκοπική χειρουργική ρινός και παραρρινίων, λειτουργική ρινοπλαστική),
• παθήσεων στοματοφάρυγγος (αμυγδαλεκτομή, αδενοτομή), και
• τραχήλου-θυρεοειδούς αδένα και παραθυρεοειδών.
• Σε συνεργασία με το Τμήμα Μελέτης Διαταραχών Ύπνου αντιμετωπίζονται χειρουργικά και περιστατικά Υπνικής Άπνοιας

Η ΩΡΛ κλινική εφημερεύει καθημερινά τις πρωινές ώρες με ραντεβού στα πλαίσια Τακτικού Εξωτερικού Ιατρείου και όλο το 24ωρο στα πλαίσια Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) για παιδιά και ενήλικες.