Ιατρείο Λιπιδίων

Το Ιατρείο Λιπιδίων του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ  παρέχει τη δυνατότητα διαγνωστικής προσπέλασης και θεραπευτικής αντιμετώπισης παιδιών με διαταραχές της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων.

Το Ιατρείο

Οι διαταραχές αυτές μπορεί να οδηγήσουν σε αθηροσκλήρωση (στένωση των αρτηριών) και να αυξήσουν την πιθανότητα ενός ατόμου να εμφανίσει στο μέλλον καρδιαγγειακά και εγκεφαλικά επεισόδια. Πολύ υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων μπορεί επίσης να προκαλέσουν παγκρεατίτιδα.

Το Ιατρείο Λιπιδίων στοχεύει στη διάγνωση γενετικών-κληρονομικών διαταραχών της χοληστερίνης και στην έγκαιρη αντιμετώπισή τους με σκοπό την πρωτογενή πρόληψη καρδιολογικών νοσημάτων, εγκεφαλικών επεισοδίων και παγκρεατίτιδας.

Η εξειδικευμένη ομάδα μας, η οποία αποτελείται από Παιδοενδοκρινολόγο και παιδοδιατροφολόγο δουλεύει με κάθε ασθενή ξεχωριστά μέσω αλλαγών στη διατροφή, στην άσκηση και στην προσεκτική, εξατομικευμένη, χορήγηση φαρμάκων που μειώνουν τη χοληστερίνη όταν αυτό κριθεί απαραίτητο και με βάση τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση της υπερχοληστεριναιμίας στα παιδιά.