Υπερηχοκαρδιογραφία Παίδων & Εμβρύων

Η διάγνωση των συγγενών καρδιοπαθειών (εκ γενετής καρδιοπάθεια) ξεκινά πλέον στη συντριπτική τους πλειοψηφία από την ενδομήτρια ζωή.

Στο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ υπάρχει άμεση συνεργασία Μαιευτήρων – Γυναικολόγων και Παιδοκαρδιολόγων – Εμβρυοκαρδιολόγων από το πρώτο κιόλας τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ διαθέτει τον πιο εξελιγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό σε μηχανήματα υπερήχων και μαγνητικού τομογράφου για να πλαισιώσει τη διαγνωστική προσέγγιση των ασθενών.
Ειδικότερα στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης μπορεί να διενεργηθεί διακολπικό και διακοιλιακό υπερηχοκαρδιογράφημα, εφόσον υπάρχουν ενδείξεις πιθανής συγγενούς ανωμαλίας.
Εν συνεχεία η μέλλουσα μητέρα υποβάλλεται σε διακοιλιακό υπερηχοκαρδιογράφημα από τη 16η εβδομάδα κύησης. Η μελέτη μετά την 20η εβδομάδα της κύησης αυξάνει την ευαισθησία της μεθόδου στο 80 – 90% αναλογικά και με την ποιότητα της απεικόνισης λόγω της θέσης του εμβρύου, του σωματότυπου της μητέρας και του αριθμού των εμβρύων. Η διάγνωση αφορά τόσο ανατομικές ανωμαλίες όσο και αρρυθμίες.

Η έγκαιρη διάγνωση έχει τα ακόλουθα οφέλη:

  • Συμβουλευτική ζευγαριού για την πρόγνωση του προβλήματος.
  • Διενέργεια περαιτέρω εξετάσεων αιματολογικών ή επεμβατικών / γενετικών εάν τεθεί υποψία υποκείμενης νόσου μητέρας / εμβρύου ή συνδρόμου.
  • Πρώιμη Παιδοκαρδιοχειρουργική συμβουλή.
  • Προγραμματισμός τοκετού με Παιδοκαρδιολογική και Παιδοκαρδιοχειρουργική κάλυψη ώστε το νεογνό να υποστηριχθεί άμεσα από τους ειδικούς, γεγονός που διασφαλίζει την καλύτερη έκβαση της πάθησης.
  • Ενδομήτρια θεραπεία αρρυθμιών με χορήγηση φαρμάκων στη μητέρα ή και απευθείας στο έμβρυο ενδομυϊκά ή μέσω της ομφαλικής φλέβας με παρακέντηση υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση.
  • Ενδομήτρια βαλβιδοπλαστική αορτικής και πνευμονικής βαλβίδας από Επεμβατικό Παιδοκαρδιολόγο με παρακέντηση υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση.
  • Ολιστική προσέγγιση, πριν και μετά τη γέννηση, του εμβρύου, με Συγγενή Καρδιοπάθεια που συνδυάζεται με ευρήματα από άλλα συστήματα.
  • Διενέργεια μαγνητικής τομογραφίας εμβρύου σε περίπτωση που αυτό απαιτείται, από Παιδοακτινολόγους.
  • Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς σε παιδιά

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες στην Κλινική Παιδοκαρδιολογίας και Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων

ΜΗΤΕΡΑ: Αγγελία

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ κατέχοντας ηγετική θέση στον τομέα των ιδιωτικών νοσοκομειακών μονάδων προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της συνεχούς ανάπτυξης του με στόχο την παροχή ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών ποιοτικού επιπέδου, επιθυμεί να προσλάβει: ΙΑΤΡΟΥΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ για απασχόληση στα Κεντρικά Εργαστήρια.
Μάθετε περισσότερα..