Προγράμμα i-locate

To ΜΗΤΕΡΑ ένα βήμα πιο κοντά στον digital κόσμο!

Η Γενική, Μαιευτική-Γυναικολογική & Παιδιατρική Κλινική ΜΗΤΕΡΑ, συμμετέχει στο ερευνητικό έργο «i-locate*» (http://www.i-locate.eu/) το οποίο θα διαρκέσει 3 χρόνια και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

To i-locate είναι μία εφαρμογή πλοήγησης σε εσωτερικούς χώρους μέσω android ή smartphone κινητού και κάθε εταίρος θα το προσαρμόσει σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα και ανάγκες.

Το ΜΗΤΕΡΑ, επέλεξε να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή πλοήγησης για το Τμήμα Προληπτικού Ελέγχου Check-up.  Η καινοτόμος αυτή εφαρμογή   προσφέρει μια νέα εμπειρία περιήγησης και παραμονής στο Noσοκομείο,  δίνοντας τη δυνατότητα ακριβούς εντοπισμού θέσης εσωτερικών χωρών & πλοήγησης στους χώρους αυτούς, αυτόνομα και χωρίς καθυστερήσεις.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε την 1/1/2014 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31/12/2016. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 25  εταίροι από 9 ευρωπαϊκές χώρες. (Κροατία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Ρουμανία).

*Το "i-locate" είναι το ακρωνύμιο του "Indoor / outdoor location and Asset Management Through Open Geodata" (εσωτερική / εξωτερική θέση και Διαχείριση Εξοπλισμού Μέσω Ανοικτών Γεωδεδομένων". Το έργο θα ενσωματώσει υφιστάμενες τεχνολογίες μεταφέροντας γνώσεις και αποτελέσματα από προ-υπάρχουσες έρευνες με σκοπό να τις μετατρέψει σε πραγματικά προϊόντα.