Το Μητέρα

Στα 35 χρόνια λειτουργίας του, το ΜΗΤΕΡΑ προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες Υγείας στη Γυναίκα, το Παιδί, την Οικογένεια. Διαθέτει τρεις Κλινικές, τη Γενική Κλινική, τη Μαιευτική/Γυναικολογική Κλινική ΜΗΤΕΡΑ, καθώς και το πλέον ολοκληρωμένο ιδιωτικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο της χώρας, το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ.
 
Το ΜΗΤΕΡΑ δραστηριοποιείται στον τομέα της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας περίθαλψης και διαθέτει άδεια λειτουργίας 501 κλινών.  Στο ΜΗΤΕΡΑ,  λειτουργούν πλήρως οργανωμένα τμήματα, ειδικές μονάδες, εξωτερικά ιατρεία καθώς και διαγνωστικά εργαστήρια, που παρέχουν ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες. Είναι στελεχωμένο με 892 άτομα προσωπικό και 1300 συνεργάτες ιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

Το Νοσοκομείο Μητέρα πιστοποιήθηκε από την TEMOS (Οργανισμός Πιστοποίησης Υπηρεσιών Ιατρικού Τουρισμού) με σκοπό τη διεύρυνση της αγοράς των υπηρεσιών υγείας της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο (από το 2010 έως το 2014).

Το ΜΗΤΕΡΑ διεκδικεί την πρωτοπορία στον τομέα της εργαστηριακής διαγνωστικής στη χώρα μας. Στο ευχάριστο, άνετο και φιλικό περιβάλλον των εργαστηρίων πραγματοποιείται πλήθος εξετάσεων, από τις πιο απλές έως τις πλέον πολύπλοκες, αρκετές εκ των οποίων δεν πραγματοποιούνται σε καμία άλλη νοσηλευτική μονάδα στην Ελλάδα.

Στις κλινικές του ΜΗΤΕΡΑ, η φροντίδα και η παροχή υψηλού επιπέδου νοσηλευτικών υπηρεσιών αποτελούν τον πρωτεύοντα στόχο. Έχοντας στη διάθεσή του χειρουργεία με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό, έξι αίθουσες τοκετών, Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, παίδων και ενηλίκων, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και Θετικής Πιέσεως Ενηλίκων, το επιστημονικό επιτελείο του ΜΗΤΕΡΑ παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να εξυπηρετήσει οποιαδήποτε ανάγκη παρουσιαστεί σε 24ωρη βάση.

Το ΜΗΤΕΡΑ βρίσκεται διαρκώς στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στο επίπεδο της επιστημονικής έρευνας με εξειδίκευση στους Τομείς: αίματος πλακούντος και βλαστικών κυττάρων, συνδρόμου Down και συγγενών ανωμαλιών εμβρύου, ορμονικών υποδοχέων, στειρότητας - γονιμότητας, νεογνικού ίκτερου και νεανικού διαβήτη.

Οι άνθρωποί μας, οι συνεργάτες και το προσωπικό μας είναι η δύναμή μας. Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση με τη διεξαγωγή από το ΜΗΤΕΡΑ επιστημονικών ημερίδων, σεμιναρίων και συνεδρίων, συμβάλλει στην αποκόμιση πολύτιμης γνώσης από τους ιατρούς και τους επιστημονικούς συνεργάτες. Παγκόσμιες ιατρικές βιβλιοθήκες και όλη η διεθνής βιβλιογραφία είναι στη διάθεση του επιστημονικού προσωπικού, ενώ επιστημονικά συμβούλια συγκροτούνται συχνά για να δώσουν λύση ακόμη και στα πιο εξειδικευμένα περιστατικά νοσηλείας.

Σε εφημερία 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, εφημερεύοντες ιατροί, διπλωματούχες νοσηλεύτριες, μαίες και νοσοκόμες εξειδικευμένες σε παιδιά, με την υποστήριξη ενός πλήθους στελεχιακού δυναμικού διοικητικών και τεχνικών υπηρεσιών, αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε επείγον ιατρικό περιστατικό.

Στο ΜΗΤΕΡΑ προσδοκούμε η παραμονή των νοσηλευομένων μας να είναι άνετη και ευχάριστη. Από το δεύτερο έως τον έβδομο όροφο του κτιριακού συγκροτήματος υπάρχουν τα δωμάτια νοσηλείας της Γενικής Κλινικής, Μαιευτικής / Γυναικολογικής Κλινικής και του ΠΑΙΔΩΝ ΜΗΤΕΡΑ, τα οποία διαθέτουν πληθώρα ανέσεων και παρέχουν άνετη διαμονή.

Το ΜΗΤΕΡΑ φημίζεται για την ποιότητα και την ποικιλία του διαιτολογίου, το οποίο καθορίζεται από επιστήμονες κλινικούς διαιτολόγους και παρασκευάζεται με επιλεγμένα υλικά στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, καλύπτοντας πλήρως τις ιδιαιτερότητες και τις προσωπικές ανάγκες του κάθε νοσηλευομένου.

Τον κατάλογο των υπηρεσιών φιλοξενίας προς τους ασθενείς, τους συνοδούς και τους επισκέπτες συμπληρώνουν η διαρκής λειτουργία καταστημάτων, τράπεζας, υπογείου χώρου στάθμευσης οχημάτων καθώς και χώρου φύλαξης παιδιών.

Οι εξελιγμένες υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών και Μηχανογράφησης του ΜΗΤΕΡΑ αποτελούν την ατμομηχανή της ομαλής λειτουργίας όλων των διοικητικών υπηρεσιών και των τμημάτων εξυπηρέτησης κοινού.

Το αναβαθμισμένο τηλεφωνικό κέντρο, 24ωρης λειτουργίας, διαχειρίζεται όλες τις κλήσεις, ενημερώνει τις αρμόδιες νοσηλευτικές και διοικητικές υπηρεσίες έτσι ώστε η παραλαβή των ασθενών να γίνεται γρήγορα και η ενημέρωση των συνοδών άμεσα.

Με ιδιαίτερη φροντίδα πραγματοποιείται η διαχείριση του ιματισμού που χρησιμοποιούν τόσο οι ασθενείς, όσο και το προσωπικό ενώ ιδιαίτερη ευαισθησία επιδεικνύεται σε οτιδήποτε αφορά στην καθαριότητα και υγιεινή των χώρων, εφαρμόζοντας τις πλέον εξελιγμένες μεθόδους μηχανικού καθαρισμού.

Το ΜΗΤΕΡΑ διαθέτει:

 • Το μοναδικό στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια Ανοικτό Μαγνητικό Τομογράφο υψηλού πεδίου 1.0 Τesla.
 • Μία από τις τρεις μεγαλύτερες σε όγκο κύκλων Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΙVF) στη χώρα.
 • Τελευταίας γενιάς εξοπλισμένα χειρουργεία λαπαροσκοπικών επεμβάσεων. 
 • Το πλήρες και οργανωμένο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Λούρος» το οποίο αποτελεί Κέντρο Αναφοράς για τη συνεδριακή Αθήνα 
 • VIP πτέρυγα ειδικά σχεδιασμένη και κατασκευασμένη για να καλύπτει στο ανώτατο επίπεδο τις ανάγκες παραμονής και νοσηλείας, σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, ποιότητας και ιατρικού πολιτισμού.

Το MHTEΡΑ εκτείνεται σε χώρο 30.000 τ.μ. και διαθέτει:

 • Πολυδύναμη Μ.Ε.Θ Ενηλίκων 11 κλινών. 
 • Πολυδύναμη Μ.Ε.Θ Παίδων και Μ.Ε.Θ Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής συνολικής δύναμης 10 κλινών. 
 • Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών τριών επιπέδων συνολικής δύναμης 90 κλινών. 
 • 20 αίθουσες χειρουργείων. 
 • 6 αίθουσες μαίευσης. 
 • 18 αίθουσες ωδινών.